Ο Απόστολος Πάνας στη Διεθνή Γραμματεία της Δ.Σ.Ο. στη Σόφια της Βουλγαρίας

Η Ελλάδα οφείλει να είναι σταθερά στην πλευρά της υπεράσπισης των ανθρωπιστικών αξιών.

Στην συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της  Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Δ.Σ.Ο. στην Σόφια της Βουλγαρίας συμμετείχε ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος.

Η συνεδρίαση αρχικά προγραμματίζονταν να πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο ή την Ιορδανία, αλλά λόγω των πολεμικών συρράξεων στη Μέση Ανατολή έλαβε, τελικά, χώρα στη Βουλγαρία.

Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ιορδανία, τη Γεωργία -που μετέχουν στο ανώτατο όργανο της ΔΣΟ- και εκπρόσωπος της Ουγγαρίας ως παρατηρητής. Δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι, της Ρωσίας, λόγω κυρώσεων μετά την εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και της Αρμενίας και Σερβίας.

Ο κ.Πάνας  κατά την στην εισήγησή του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή, προτρέποντας να αξιοποιήσουμε όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα που διαθέτουμε, προκειμένου να προωθήσουμε την προσφυγή στα ειρηνικά μέσα επίλυσης των διαφορών.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για προστασία των αμάχων και των παιδιών στη Γάζα, καθώς και την άμεση απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων. Η θέση της Ελλάδας οφείλει να είναι σταθερά και ανεπιφύλακτα στην πλευρά της υπεράσπισης των ανθρωπιστικών αξιών.