Ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής εντείνει την προσπάθεια διείσδυσης στην τουριστική αγορά του Λιβάνου

Σημαντικό ταξίδι εξοικείωσης κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα με άμεσο αποτέλεσμα!

Ταξίδι εξοικείωσης με θέμα «Πάσχα στον Άθωνα» οργάνωσαν και πραγματοποίησαν ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και ο τουριστικός οργανισμός MidEast κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας (13 – 17.4.23), προωθώντας στην τουριστική αγορά του Λιβάνου ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών, απευθυνόμενο κυρίως στην εύρωστη χριστιανική κοινότητα της κοντινής μεσογειακής χώρας.

Κατά τη διάρκειά του, ο Fernardo Bijiani / οutgoing manager του Tania Travel, που αποτελεί tour operator της Βηρυτού με εξειδίκευση σε πολλά είδη τουρισμού, δήλωσε ότι πραγματικά απόλαυσε την 5θημερη θεματική περιήγηση στην Ανατολική Χαλκιδική, καθώς και την ειδική επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία.

Ξεκινώντας τη Μεγάλη Πέμπτη από την Αρναία με τα αυθεντικά πασχαλινά έθιμα, ο Fernardo κατευθύνθηκε προς την Ουρανούπολη, όπου για μία ακόμη χρονιά ο περίτεχνος Επιτάφιος (που στολίζεται με χάντρες και πέρλες από τον Ιανουάριο μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης)  συναρμολογήθηκε μπροστά του, καταδεικνύοντας τη δύναμη του εθελοντισμού σε έναν οικισμό – πρότυπο στην πύλη του Αγίου Όρους.

Εξαιρετική ήταν η εντύπωση που αποκόμισε πραγματοποιώντας τον παράπλου του Άθω, ενώ αναφέρθηκε πολλάκις στην τοπική γαστρονομία, στα τοπικά σήματα ποιότητας  και στον τρόπο με τον οποίο οι ντόπιοι χρησιμοποιούν την τοπική παραγωγή στα πιάτα και στις συνταγές τους. «Η μοναστηριακή και η θαλασσινή κουζίνα» είπε «θα αγαπηθούν από τους λιβανέζους, καθώς αυτοί λατρεύουν το συνδυασμό ψαρικών, θαλασσινών και λαχανικών». Δεν ήταν λίγες οι ώρες εξάλλου που αφιερώθηκαν στην αποτύπωση του shopping ως τουριστικής μορφής στον εμπορικό ιστό της Ουρανούπολης, δεδομένου ότι πρόκειται  για «αγαπημένη» συνήθεια των λιβανέζων, καθώς και όλων των αραβικών λαών.

Η πομπή του Επιτάφιου στην Ουρανούπολη τη Μεγάλη Παρασκευή και το «κάψιμο του Ιούδα» στο Γομάτι το Μεγάλο Σάββατο καταγράφηκαν ζωντανά από το Fernardo για λογαριασμό του Tania Travel, ενώ η επίσκεψη στα Αρχαία Στάγειρα και στο Μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου εμπλούτισαν το ταξίδι με πολλά ιστορικά στοιχεία, αλλά και με δεδομένα θρησκευτικού πολιτισμού. Η ξενάγηση τέλος στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος συμπλήρωσε με ακρίβεια τη μεγάλη εικόνα.

Η επίσκεψη του Fernardo Bejiani στην Ανατολική Χαλκιδική εγκαινιάζει μια ουσιαστική συνεργασία του προορισμού με το Λίβανο, η οποία προετοιμάζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μέσα από δημοσιογραφικές επισκέψεις και επικείμενες δικτυώσεις. Πρόθεση του Tania Travel είναι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να συμπεριλάβει στους καταλόγους του προγράμματα διακοπών αναψυχής και shopping, καθώς και πολιτιστικά, προσκυνηματικά, περιπατητικά και οινικά πακέτα διακοπών. Άλλωστε ο εν λόγω tour operator, ο οποίος ειδικεύεται σε ταξίδια λιβανέζων στη νότια και νησιωτική Ελλάδα, διαθέτει charter πτήσεις, τις οποίες ενεργοποιηθεί κατά περίσταση.

Το Σεπτέμβριο οι δύο συνεργάτες – Δήμος Αριστοτέλη και MidEast – οργανώνουν νέο fam. Trip με τίτλο «ιερός τρύγος στον Άθωνα», με στόχο την προσέλκυση προσκυνητών, οινοταξιδευτών και άλλων ειδικών ταξιδευτών, προερχόμενων από το Λίβανο.  «Πρόκειται για στρατηγικό σχεδιασμό που προχωρά, ακολουθώντας ενεργά χρονοδιαγράμματα» λέει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ο οποίος δεν παραλείπει να αναφέρεται στην εντυπωσιακά άμεση ανταπόκριση των τουριστικών αγορών της Μεσογείου (Μάλτας, Κορσικής, Κύπρου, Λιβάνου και Σικελίας), αλλά και στην προοπτική τουριστικών ανταλλαγών μέσα από το πρόγραμμα με τίτλο «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο».