Ο Δήμος Κασσάνδρας μπλόκαρε το ξενοδοχείο καραντίνας στη Χαλκιδική

Η δημοτική αρχή Κασσάνδρας ακύρωσε στο παρά πέντε τη σύμβαση μίσθωσης που θα υπέγραφε με το Υπουργείο Τουρισμού ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται στη Φούρκα, καθώς έκρινε ότι δεν είναι δυνατόν να καταλήγουν εκεί τα κρούσματα κορωνοϊού από όλη τη Χαλκιδική.

Έτσι, ο κατεξοχήν τουριστικός προορισμός της Βόρειας Ελλάδας έχει μείνει ακόμα χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας κι ενώ έχουν ήδη επιβεβαιωθεί τρία κρούσματα COVID-19 σε Σέρβους τουρίστες, οι οποίοι μετά από δική τους βούληση επέστρεψαν χθες στην πατρίδα τους και δεν έμειναν στη Χαλκιδική.

 «Σηκώνουμε το 70% του τουρισμού της Χαλκιδικής. Δεν μπορώ να δεχτώ στον πιο τουριστικό δήμο της περιοχής να φέρουν κρούσματα κι από άλλους δήμους. Ευτυχώς, το κατάλαβε και ο επιχειρηματίας και υπαναχώρησε», είπε στο GRTimes.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Η δήμαρχος τόνισε πως όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν ερήμην της αυτοδιοίκησης. «Κανείς δήμαρχος δεν ρωτήθηκε. Θα μπορούσαμε να καθίσουμε στο τραπέζι όλοι μαζί και να βρούμε λύση. Και να δημιουργηθούν ξενοδοχεία αναφοράς σε όλους τους δήμους», ανέφερε.

error: Content is protected !!