Ο Δούκας του Κεντ Εδουάρδος στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Τον Δούκα του Κεντ και επικεφαλής της “Commonwealth Grave Committee”, Εδουάρδο, μαζί με τη Βρετανίδα Πρέσβη, Κέιτ Σμιθ και την επίτιμη Πρόξενο της Βρετανίας, Μαρία Τσακάλη είχαν την τιμή να υποδεχθούν στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Κ. Μαργαρόπουλος, η Γενική Γραμματέας και Διευθύντρια του Κ.Ε.Μ.Ι.Τ., κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, ο Υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων, κ. Άγγελος Παπαιωάννου και η Διευθύντρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, κ. Φανή Τσατσάια.

O Δούκας του Κεντ ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, από τον κ. Άγγελο Χοτζίδη, Ιστορικό και επιστημονικό συνεργάτη του Μουσείου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τη νέα προθήκη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με αντικείμενα κατασκευασμένα από τα συντρίμμια του Ζέπελιν, καθώς και μετάλλια, προσωπικά αντικείμενα πεσόντων και αρχειακό υλικό.

Σε συνέχεια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Η Θεσσαλονίκη θυμάται», η μαθητική χορωδία από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, υπό τη διεύθυνση της δασκάλας τους Σοφίας Τσάτσου, ερμήνευσαν το τραγούδι «Η παράκληση του αγωνιστή». Το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπονήθηκε το σχολικό έτος 2017-2018 σε συνεργασία με την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων, το British Council Greece και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επέτειο ενός αιώνα από την παρουσία των βρετανικών στρατευμάτων στο Μακεδονικό Μέτωπο. Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε η κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, Διευθύντρια του Κ.Ε.Μ.Ι.Τ. και Επίκουρη Καθηγήτρια του ΠΑΜΑΚ.

Παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν επίσης η κ. Χρυσούλα Μελίδου, Υπεύθυνη πολιτιστικών προγραμμάτων του British Council, o κ. Ian Hussein, Διευθυντής Περιοχής Δυτικής Ευρώπης της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων και ο κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας Περιοχής Μεσογείου, της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων.

 

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη

ΤΗΛΕΦΩΝΟ | 2310 229778

error: Content is protected !!