Ο γάμος κάνει πρωτίστως καλό στους άντρες!

Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων που είδαν πως οι παντρεμένοι άντρες είχαν πολύ καλύτερη υγεία από τους εργένηδες ή τους χωρισμένους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Aston στο Birmingham της Βρετανίας μελέτησαν άντρες ασθενείς που είχαν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία της Βρετανίας από το 2000 έως το 2013.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο Καρδιολογίας που έγινε στην Βαρκελώνη. Όπως διαπίστωσαν ο επικεφαλής της έρευνας Dr Paul Carter και οι συνεργάτες του οι παντρεμένοι άντρες με υψηλή χοληστερίνη είχαν 16% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από την έρευνα.

Επίσης, οι παντρεμένοι άντρες με διαβήτη και υπέρταση είχαν 14% και 10% αντίστοιχα να επιβιώσουν σε σχέση με τους εργένηδες και τους χωρισμένους.

Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει πως ένα στρεσογόνο γεγονός όπως ένα διαζύγιο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές νόσους.

Όπως λένε οι ειδικοί, οι ασθενείς με καρδιακά προβλήματα χρειάζονται την στήριξη ενός μόνιμου και σταθερού συντρόφου όπως είναι μια σύζυγος σε έναν γάμο για να γίνουν καλά.

Πηγή: healthview.gr