Ο Goran Bregovic θα ξεσηκώσει σήμερα τη Θεσσαλονίκη!

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης που μας συγκίνησε με τις εξαιρετικές κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του, ο Goran Bregovic, έρχεται σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017, στις 21.00, στη σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και υπόσχεται ένα βράδυ που θα μας μείνει αξέχαστο με μουσικές και τραγούδια που ξεσηκώνουν! Πάντα μαζί με τους Wedding and Funeral Band θα μας ταξιδέψει στους ήχους των Βαλκανίων.

Λατρεμένος στην Ελλάδα όσο λίγοι ο Goran Bregovic, με καταγωγή από τη Βοσνία, είναι ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες ολόκληρης της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ειδικεύεται κυρίως στο βαλκανικό και τσιγγάνικο είδος μουσικής. Τσιγγάνικοι ήχοι, γιατί οι μουσικές του Bregovic είναι σαν τον ίδιο, ελεύθερες. Χωρίς πατρίδα και όρια.

Γεννημένος στην Βοσνία, από πατέρα Κροάτη και μητέρα Σερβίδα,πέρασε εμφυλίους πολέμους, διχασμούς και όλα τα δεινά των Βαλκανίων και κατάφερε να κάνει τα βιώματα του τραγούδι ξορκίζοντας τον πόνο. Τραγούδι εκστασιασμένο, ξεσηκωτικό. 

Η πρώτη επαγγελματική επαφή του με τη μουσική ήταν μέσω του συγκροτήματος Kodeksi, το οποίο αργότερα εμπλουτίστηκε με νέα μέλη και μετονομάστηκε σε Bijelo Dugme. Το συγκρότημα αυτό από το Σαράγιεβο έγινε ένα από τα πιο γνωστά της Γιουγκοσλαβίας. Όταν άρχισε να διαλύεται, ο Bregovic στράφηκε στη σύνθεση μουσικής για ταινίες. Το στιλ του επηρεάστηκε έντονα από τη μουσική των Ρομά, ενώ διατήρησε και πολλά από τα στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής της περιοχής. Τις πιο γνωστές δουλειές του αποτελούν η μουσική για τις ταινίες του Εμίρ Κουστουρίτσα «Ο Καιρός των Τσιγγάνων», «Arizona Dream» και «Underground», καθώς και για το «Βασίλισσα Μαργκό» του Πατρίκ Σερό.

Λόγω συγγενούς κουλτούρας, ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης έχει συνεργαστεί και με πολλούς καλλιτέχνες της χώρας μας, όπως με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Γιώργο Νταλάρα και άλλους γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες.

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή εισιτηρίου:
35€ (αριθμημένες, μπροστά στη σκηνή)
26€ (καθήμενοι πλατεία – περιορισμένος αριθμός)
22€ (κερκίδες – όρθιοι)
22€ (καθήμενοι πλατεία για φοιτητές, άνεργους, ΑμεΑ, παιδιά)
18€ (κερκίδες – όρθιοι για φοιτητές, άνεργους, ΑμεΑ, παιδιά)

Σημεία Προπώλησης:

– Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21

– Public
– Stereodisc
– Ιανός
– Ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr