Ο Μελανσόν ζητεί από τον Μακρόν απόσυρση του συνταξιοδοτικού νόμου και της πρωθυπουργού Μπορν

«Ο Μακρόν πρέπει να αποσύρει τον νόμο και αυτήν που το έφερε προς ψήφιση», υποστήριξε ο ηγέτης της Γαλλικής Αριστεράς

O ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν κάλεσε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν να αποσύρει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και να απαλλαγεί από την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν για να εξέλθει η χώρα από την πολιτική κρίση.

 «Χρειαζόμαστε κατευνασμό των πνευμάτων; Προφανώς και υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να τον αποκτήσουμε: Είναι η απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου», δήλωσε ο Μελανσόν στο  τηλεοπτικό LCI.

 «Ο Φρανσουά Μιτεράν απέσυρε το νόμο του για την εκπαίδευση, ο Ζακ Σιράκ απέσυρε επίσης έναν νόμο. Αν ο Μακρόν αποσύρει το νομοσχέδιό του, όλοι θα επιστρέψουν σπίτι, χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, και ο πρόεδρος θα μπορέσει να συνεχίσει την θητεία του σε άλλες βάσεις», υποστήριξε ο Μελανσόν.

«Ο πρόεδρος είναι εκλεγμένος, αν και υπό αρκετά ειδικές συνθήκες, αλλά έχει εκλεγεί και εμείς σεβόμαστε τη δημοκρατία .Υπάρχει όμως θέμα με την κυρία Μπορν; Προφανώς ναι. Θα ήμουν υποκριτής αν σου έλεγα το αντίθετο. Ο Μακρόν πρέπει να αποσύρει τον νόμο και αυτήν που το έφερε προς ψήφιση», υποστήριξε ο ηγέτης της Γαλλικής Αριστεράς.

Τα γαλλικά συνδικάτα προχωρούν αύριο και σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και η γαλλική κυβέρνηση προειδοποιεί για κίνδυνο «χάους».

naftemporiki.gr