Ο ΠΑΟΚ σηκώνει το πρωτάθλημα την Κυριακή στην Τούμπα!

Θα γίνει απονομή στην κατάμεστη Τούμπα την Κυριακή (21/4)

O ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κυριακή (21/4) τον υποβιβασμένο Λεβαδειακό και θέλει μία ισοπαλία για να πανηγυρίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 34 χρόνια.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας που συνεδρίασε την Τρίτη (16/4) αποφασίστηκε το τελετουργικό της απονομής του τροπαίου.

Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε, ομόφωνα, εφόσον ο «Δικέφαλος» κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, μετά το τέλος του αγώνα θα γίνει η απονομή του τροπαίου του πρωταθλητή στην κατάμεστη Τούμπα.

Ο ΚΑΠ αναφέρει ότι το τρόπαιο απονέμεται μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα του πρωταθλητή (ο ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική παίζει στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ) αλλά όπως επίσης σημειώνεται στο άρθρο 25… «κατ΄ εξαίρεση, με απόφαση της διοργανώτριας, μπορεί να απονέμεται και νωρίτερα αν είναι μαθηματικά βέβαιη η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Σε κάθε περίπτωση η εν λόγω απονομή έχει καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα και δεν επιφέρει καμία έννομη συνέπεια».

Να σημειωθεί τέλος, ότι η επικύρωση της βαθμολογίας (και η οριστικοποίηση του πρωταθλητή) γίνεται μετά το τέλος όλων των αγώνων.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

“Εγκρίθηκε ομόφωνα το τελετουργικό απονομής του τροπαίου της πρωταθλήτριας ομάδας στον ΠΑΟΚ, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με το Λεβαδειακό, αν το αποτέλεσμα του αγώνα είναι τουλάχιστον ισόπαλο”.