Ο πλουσιότερος ράπερ στον κόσμο

Ο Jay-Z ανακηρύσσεται ως ο πλουσιότερος καλλιτέχνης του χιπ χοπ για το 2018, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του «Forbes».

Το έγκριτο οικονομικό περιοδικό δημοσίευσε τον κατάλογο των ράπερ με τη μεγαλύτερη περιουσία για φέτος, όπου ο Jay-Z παίρνει το στέμμα από τον Diddy -γεννημένος ως Sean Combs, ο οποίος ήταν στην κορυφή της λίστας το 2017.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που αναρριχάται στο Νο1 ο 48χρονος Αμερικανός, κατά κόσμον Shawn Carter, που είναι  και ο σύζυγος της Beyoncé.

Το «Forbes» αναφέρει ότι κατά το τελευταίο έτος, ο Jay-Z αύξησε τα έσοδά του από τα 810 εκατ. δολάρια στα 900 εκατ. δολάρια (734 εκατ. ευρώ). Αυτό συνέβη χάρη στο μερίδιο που έχει στη σαμπάνια Armand de Brignac και στο κονιάκ D’Ussé, όπως, επίσης, χάρη στις πλειοψηφικές μετοχές που διαθέτει στη δισκογραφική εταιρεία Roc Nation και στην υπηρεσία streaming Tidal.

Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται ο Dr. Dre με περιουσία περίπου 800 εκατ. δολαρίων. Όπως εξηγεί το Forbes, ένα σημαντικό κομμάτι της περιουσίας του προέρχεται από την πώληση της εταιρείας ακουστικών Beats στην Apple το 2013 (κατείχε το 1/4 της εταιρείας).

Στην τρίτη θέση, φιγουράρει ο Diddy, τα περιουσιακά στοιχεία του οποίου ανέρχονται σε 740 εκατ. δολάρια χάρη στις επενδύσεις του σε εταιρείες συμμετοχών, όπως το τηλεοπτικό καλωδιακό δίκτυο Revolt, το brand ενδυμάτων Sean John και η Ciroc vodka.

Ο Kanye West, ο οποίος είχε οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν, έχει περιουσία 240 εκατ. δολαρίων χάρη στη συνεργασία με την Adidas, τη σειρά αθλητικών υποδημάτων Yeezy που λανσάρει από τη Nike και το brand ρούχων μόδας Yeezy. Ο West κατατάσσεται τέταρτος στη λίστα του Forbes.

Στην πέμπτη θέση είναι ο Καναδός ράπερ Drake, με περιουσία που ανέρχεται στα 150 εκατ. δολάρια. Εκτός από τα έσοδα από τις πωλήσεις των ηχογραφήσεων και από τις περιοδείες του, ο Drake έχει έσοδα από τις πωλήσεις του ουίσκι Virginia Black.