Ο Weeknd δωρίζει ένα εκατομμύριο δολάρια Καναδά για τον κορωνοϊό

Μετά τη δωρεά 500.000 δολαρίων σε Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται υπέρ της φυλετικής ισότητας νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Καναδός τραγουδιστής, στιχουργός και παραγωγός Weeknd ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια Καναδά (732.000 δολάρια ΗΠΑ) για την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από την COVID-19.

Το 50% της δωρεάς θα διατεθεί στον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό της Ακαδημίας των Grammys, MusiCares, ενώ το άλλο 50% θα διατεθεί στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής στο Δίκτυο Υγείας του Σκάρμπορο, στο Οντάριο του Καναδά, όπου μεγάλωσε.

 «Μεγάλωσα στο Σκάρμπορο και ένιωσα ότι ήταν σημαντικό να επιστρέψω στην κοινότητα που με ανέθρεψε, κατά τη διάρκεια των δύσκολων στιγμών αυτής της πανδημίας» ανέφερε ο γεννημένος στον Καναδά από γονείς από την Αιθιοπία τραγουδιστής, τραγουδοποιός και δισκογραφικός παραγωγός. Εκτός από αυτήν την πρωτοβουλία, ο καλλιτέχνης θα δωρίσει επίσης όλα τα έσοδα από τις προστατευτικές μάσκες προσώπου XO που λάνσαρε στο Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης για την COVID-19.

Ο Abel Tesfaye , όπως είναι το πραγματικό του όνομα, με ανάρτηση στο Instagram εξέφρασε ευχαριστίες σε όσους αγόρασαν τις μάσκες που κυκλοφόρησαν σε δύο σχέδια, ένα με το XO logo και το άλλο με το μήνυμα «STAY AWAY».

 «Ευχαριστώ πολύ τους θαυμαστές που αγόρασαν τις μάσκες XO και συμμετείχαν στην καταπολέμηση της COVID. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στο Σκάρμπορο».