Οδό Φρέντι Μέρκιουρι απέκτησε προάστιο του Λονδίνου

Ειδική τελετή μετονομασίας του Hanworth Road, στο Φέλταμ του Δυτικού Λονδίνου, σε οδό Φρέντι Μέρκιουρι, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο δρόμος βρίσκεται στο προάστιο, στο οποίο ο θρυλικός τραγουδιστής έζησε μερικά από τα εφηβικά χρόνια του, αν και μεγάλωσε σε άλλη κοντινή λεωφόρο.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι, γεννημένος ως Φαρούκ Μπουλσάρα, μετακόμισε με την οικογένειά του στο Φέλταμ το 1964, φεύγοντας από την επανάσταση στη Ζανζιβάρη, σύμφωνα με την English Heritage.

Το όνομα ενός από τους σπουδαιότερους αστέρες της ροκ μουσικής, αναγράφεται σε μία από τις μπλε πλακέτες του English Heritage, με τις οποίες τιμώνται οι δεσμοί μεταξύ αξιόλογων προσωπικοτήτων και των κτηρίων στα οποία έχουν ζήσει.

Σύμφωνα με το CNN, η νεότερη αδελφή του τραγουδιστή, Κασμίρα Κουκ, παρακολούθησε την τελετή για να τιμήσει τον αείμνηστο αδελφό της, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 45 ετών, το 1991.

Τον Απρίλιο, ο Ρότζερ Τέιλορ των Queen αναφέρθηκε στον θάνατο του Μέρκιουρι, θυμίζοντας ότι ο ίδιος και το άλλο μέλος του συγκροτήματος, Μπράιν Μέι, εκείνη την περίοδο πίστευαν ότι είχε έρθει το τέλος του γκρουπ. «Θεωρήσαμε ότι όλα τελείωσαν» δήλωσε ο ντράμερ των Queen στο Good Morning America την εποχή εκείνη. «Νομίζω ότι ο Μπράιαν και εγώ θεωρήσαμε ότι ήρθε το τέλος αυτού του κεφαλαίου».

Οι Queen έχουν αναβιώσει τα τελευταία χρόνια λόγω της ταινίας για την ιστορία του Φρέντι Μέρκιουρι, «Bohemian Rhapsody» -του 2018,  που έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Ακόμη, πάνω από 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το μουσικό βίντεο του «Bohemian Rhapsody» ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο views στο YouTube τον Ιούλιο του 2019. Το θρυλικό βίντεο -το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1975- έγινε το πρώτο που κυκλοφόρησε πριν από τη δεκαετία του 1990 και έφθασε το εντυπωσιακό ορόσημο.