Οικονόμου: Δεν μελετούμε νέα μέτρα – Σωστή εφαρμογή του πλαισίου

Είτε αυτά αφορούν στην υποχρεωτικότητα, είτε αφορούν άλλου τύπου περιορισμούς

«Στη φάση, που βρισκόμαστε τώρα δεν μελετούμε νέα μέτρα, είτε αυτά αφορούν στην υποχρεωτικότητα, είτε αφορούν άλλου τύπου περιορισμούς», υπογράμμισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών κατά το σημερινό briefing.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η σωστή εφαρμογή του πλαισίου των μέτρων, η συνέχιση της προσπάθειας για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, καθώς και η αξιοποίηση των εργαλείων, που έχουμε για το συχνό testing είναι οι βασικοί παράμετροι και τα εφόδια, που έχουμε στα χέρια μας για να κυλήσει ομαλά η περίοδος των Χριστουγέννων, που είναι σημαντική για κοινωνικούς, οικονομικούς και θρησκευτικούς λόγους προς όφελος του πολίτη.

Ερωτηθείς για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκης στην έκτακτη Σύνοδο της ΔΙΣ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως αντικείμενο της επαφής των δύο πλευρών είναι το ζήτημα της πανδημίας, αλλά και θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, ενώ υπενθύμισε πως βρίσκεται εν ισχύ συγκεκριμένο πλαίσιο, που αφορά το καθεστώς με το οποίο πρέπει να γίνεται η προσέλευση των πιστών στις θρησκευτικές λειτουργίες.

Σε ερώτηση για το πως υποδέχεται η κυβέρνηση την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «πρόκειται για μία διαδικασία, που αφορούσε το Κίνημα Αλλαγής, και η δημοκρατική νομιμοποίηση της μέσω της συμμετοχής της κοινωνίας είναι ένα πάρα πολύ θετικό γεγονός. Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε χθες και συνεχάρη το Νίκο Ανδρουλάκη. Προσδοκούμε μία αντιπολίτευση δημιουργική, με προτάσεις. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει την δουλειά της, συνεχίζει να αξιοποιεί κάθε ημέρα έως τις επόμενες εκλογές και να παράγει έργο για να δυναμώνει την Ελλάδα σε κάθε επίπεδο». Σε ερώτηση για το κατά πόσον έχει ήδη προγραμματιστεί ραντεβού του πρωθυπουργού με το νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Οικονόμου απήντησε πως θα προγραμματιστεί κάποια επικοινωνία ανάμεσα στους δύο άνδρες το επόμενο χρονικό διάστημα, σχολιάζοντας πως είναι απόλυτα φυσικό να συναντηθούν ο πρωθυπουργός και ο νέος πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τελείως αβάσιμες τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης βάσει των οποίων μειώνονται τα κονδύλια για το ΕΣΥ, συμπληρώνοντας ότι «είτε δεν έχουν διαβάσει τον προϋπολογισμό, είτε συνειδητά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα». Τόνισε, δε, ότι τα κονδύλια για το ΕΣΥ είναι περισσότερα και διευκρίνισε πως «αυτό, που διαφοροποιείται είναι η έκτακτη επιχορήγηση του προϋπολογισμού, η οποία για αυτό και λέγεται έκτακτη. Η Ελληνική Πολιτεία μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρηματοδοτήσει το ΕΣΥ».

Τέλος και σε ό,τι αφορά τις ελληνικές θέσεις στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου των Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε: «Οι θέσεις της ελληνικής πλευράς για τα ζητήματα της περιοχής μας είναι πάγιες και γνωστές και εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο. Σαφής, επίσης, είναι και η ενιαία τοποθέτηση της Ευρώπης σε ό,τι αφορά στη στάση όλων όσο παρεκκλίνουν από το Διεθνές Δίκαιο και προκαλούν με τη συμπεριφορά τους, είτε στην περιοχή μας, είτε στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

πηγή: TyposThes.gr