Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Taste Halkidiki Festival στα Νέα Μουδανιά!
31/7/2024, Προβλήτα Νέων Μουδανιών, Δήμος Νέας Προποντίδας
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL, η γιορτή της γαστρονομίας, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για τέταρτη συνεχομένη χρονιά. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα των Νέων Μουδανιών κα σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Προποντίδας .
Παραγωγοί από όλοι τη Χαλκιδική παρουσίαζαν και πουλούσαν τα εκλεκτά προϊόντα τους στους πολυάριθμους εκθέτες. Σεφ από γνωστά εστιατόρια της περιοχής, αλλά και επαγγελματίες σεφ από καταξιωμένες Λέσχες μαγείρεψαν μοναδικά πιάτα τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν.
Στα δύο προγραμματισμένα masterclasses με οδηγό τη Νανά Ζυγούρα και τον γευσιγνώστη ελαιόλαδου Χαράλαμπο Ευταξία, οι συμμετέχοντες μέσα από μια ολιστική εμπειρία και με συμμετοχή και των 5 αισθήσεων, γνώρισαν και δοκίμασαν τα μοναδικά προϊόντα της Χαλκιδικής και άκουσαν τις ιστορίες των παραγωγών και της προέλευσής τους.
Ιδιαίτερα χαρούμενος, αισιόδοξος και ικανοποιημένος δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης για την πετυχημένη διοργάνωση και τη μεγάλη συμμετοχή.
Με την παρουσία τους τίμησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπάνε Πρέλεβιτς, ο συνδιοργανωτής Δήμαρχος Μανώλης Καρράς και πολλά μέλη Δ.Σ. του Δήμου Νέας Προποντίδας, ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ Γιώργος Πασαλής, η Μαρία Πάππα υπεύθυνη Μάρκετινγκ του Δήμου Αριστοτέλη και ψυχή του Kouzina, η Πόλυ Αλεξιάδου του ΒΕΘ.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ακόμη ο Α’ Αντιπρόεδρος Στέλιος Χούτας, που μαζί με τους συνεργάτες του από το Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΠΘ παρουσίασαν το καινοτόμο προϊόν ΦΙΛΕΛΙΑ, πράσινη ελιά μειωμένης αλατοπεριεκτικότητας, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο σε ενάμιση χρόνο περίπου. Παρόντες ήταν επίσης οι Βαρβάρα Μαυροφρύδη, Γιάννης Αρζουμανίδης, Χήστος Ρούζιος και Χρήστος Παπαγιάννης που μαζί με το γιό του Οδυσσέα έκαναν όλη την ηλεκτρολογική εγκατάσταση της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους παραγωγούς:
Boulakis Honey & More, Μελοίδα Passion Honey, Domaine Agrovision, Κτήμα Παπαθανασίου, Asterios Olive Groves of Halkidiki, Marmaro Olive Oil, Περίαπτον / Periapton, Valtinger – fresh handcrafted beer ΜΠΥΡΑ ΜΕΘΙΑ, Andreadi Boutique Patisserie, Klea Premium Goods, Αφυταίων Γαία, Σιμώνης Αμύγδαλα, Gougousi Agrofarm, Golden Tree Olive Oil- Ελαιόλαδο Καλυβών Χαλκιδικής, Olivellas.
Χορηγοί της εκδήλωσης τα νερά Δουμπιά Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό, η Millennium Education Centre και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φάρος Μουδανιά με τις μοναδικές εθελόντριές του.
Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης η ΕΡΤ3, τα ραδιόφωνα 102fm ΕΡΤ3, 9,58fm ΕΡΤ3 και το Halkidikifocus.
Την ευθύνη της άψογης διοργάνωσης είχε η ακούραστη ομάδα της Σύλβιας Κουμεντάκη του Chef Stories που την ευχαριστούμε.