Ομιλία Κέντρου Πρόληψης «ΠΝΟΗ» στον Α.Σ. «Ανθεμούς» Γαλάτιστας

To Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ» συνεχίζοντας τις δράσεις – παρεμβάσεις του πραγματοποίησε ομιλία στις 25-04-2023 στη Γαλάτιστα με θέμα «  Μύθοι και πραγματικότητα για τις εξαρτητικές συμπεριφορές» κατόπιν πρόσκλησης του Α.Σ. «Ανθεμούς»  Γαλάτιστας.

Η Πρόεδρος της «ΠΝΟΗ», Ιφιγένεια Κυριάκου,  αναφέρθηκε στον ρόλο και το έργο του Κέντρου από την αρχή της δημιουργίας του αλλά και στους στόχους και τις προκλήσεις για τα επόμενα χρόνια. Επίσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα προγράμματα που εφαρμόζει το Κέντρο Πρόληψης τα οποία αφορούν κυρίως   γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους  αλλά και άλλες ομάδες ενηλίκων που έχουν σχέση με το παιδί και τον έφηβο, καθώς και για την υποδοχή αιτημάτων βοήθειας από τους πολίτες του Νομού.  Τέλος επεσήμανε ότι όλες οι  υπηρεσίες που προσφέρει τη «ΠΝΟΗ»  παρέχονται δωρεάν σε εθελοντικά προσερχόμενους πολίτες και είναι απόρρητες.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Πρόληψης, κ. Βασιλική Παπαλάμπρου, εστιάζοντας στην αιτιολογία των εξαρτητικών συμπεριφορών, στο προφίλ του εξαρτημένου διαχρονικά, στα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής έρευνας ESPAD  στο μαθητικό πληθυσμό για τον νομό Χαλκιδικής, καθώς και στην φιλοσοφία της Πρόληψης με έμφαση στον ρόλο  του γονιού και του εκπαιδευτικού δεδομένου ότι αποτελούν τους βασικούς φορείς κοινωνικοποίησης.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Γαλάτιστας, κ. Ιωάννης Σιμώνης και ο Πρόεδρος του Α.Σ. «Ανθεμούς»  Γαλάτιστας, κ. Νικόλαος Κουτζιαρής.

Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος όπου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήματα και να εκφράσουν προβληματισμούς.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Πρόληψης «ΠΝΟΗ» συνεχίζει και δέχεται τα αιτήματα Σχολείων και Συλλόγων προκειμένου να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις.