Όμιλος Sani/Ikos:Πρωτοπόρος στον βιώσιμο τουρισμό με 15 Γαλάζιες Σημαίες για τα θέρετρά του

– Sani Resort: «Γαλάζια Σημαία» κατέκτησαν οι παραλίες των Sani Beach,Sani Asterias, Sani Dunes, Sani Club, Sani Marina, καθώς και όλα τα Sani cat yachts

– Ikos Resorts: «Γαλάζια Σημαία» για τα Ikos Aria, Ikos Oceania, Ikos Olivia, Ikos Dassia, ενώ και το Ikos Odisia στην Κέρκυρα κατακτά τη σημαντική περιβαλλοντική διάκριση

Δεκαπέντε Γαλάζιες Σημαίεςκατέκτησανόλα τα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikosστην Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόσφατηβράβευσητου διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» για το 2024επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των ακτών και των υποδομών στα ξενοδοχεία του Sani Resort και των Ikos Resorts. Φέτος, για πρώτη φορά, τη σημαντική περιβαλλοντική διάκριση κατέκτησε και το νέο θέρετρο του Ομίλου στην Κέρκυρα, Ikos Odisia. Πρωτοπόρος σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, ο ΌμιλοςSani/Ikosυλοποιεί μία σειρά από εκτεταμένα προγράμματα και δράσεις για τη βιώσιμη λειτουργία των ξενοδοχείων του, την προστασία των περιβάλλοντος και την ανάδειξη των ευάλωτων μεσογειακών οικοσυστημάτων.

Ένας από τους πλέον έγκριτους περιβαλλοντικούς θεσμούς παγκοσμίως, το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»απονέμεται σε οργανωμένες παραλίες, μαρίνες και τουριστικά σκάφη, με βάση ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια, όπως η ποιότητα των νερών, η περιβαλλοντική διαχείριση των ακτών (πχ. καθαρισμός, ποιότητα εγκαταστάσεων κ.ά.), αλλά και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση του κοινού πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία των οικοσυστημάτων γύρω από τις ακτές. Στην Ελλάδα, τις βραβεύσεις ανακοινώνει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).Στη φετινή απονομή, η χώρα μας για άλλη μία φορά κατέκτησε την 2η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 52 χώρες. 

SaniResort: Δέκα Γαλάζιες Σημαίες για τα ξενοδοχεία του στην Χαλκιδική

ΤοSaniResort, το βραβευμένο διεθνώς για τις περιβαλλοντικές του πρακτικές θέρετρο του Ομίλου Sani/Ikosστην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, κατέκτησε συνολικά δέκα Γαλάζιες Σημαίεςγια τις απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς παραλίες όλων των ξενοδοχείων του: Sani Beach, Sani Asterias, Sani Dunes, Sani Club, Sani Marina, καθώς και για τα πέντεSani cat yachts, που εξορμούν από τη βραβευμένη Μαρίνα του resort, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του για το περιβάλλον και την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στη Μεσόγειο. Το πολυτελές θέρετροεκτείνεται σε μία ακτογραμμή 50 χιλιομέτρων και λειτουργεί ως καταφύγιο για πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας, κάποια από τα οποία είναι απειλούμενα. ΤοSaniδιαχρονικά λειτουργεί ως θεματοφύλακας του φυσικού αυτού περιβάλλοντος, ενώ πραγματοποιεί συστηματικά εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερώσεις για τους επισκέπτες του.

Το Sani Resort είναι το μοναδικό θέρετρο παγκοσμίως που έχει βραβευτεί ως World’s Leading Family & Beach Resort” και “World’s Leading Luxury Green Resort”, για πέμπτη και τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αντίστοιχα, στον 30χρονο θεσμό των διακεκριμένων World Travel Awards.

Ikos Resorts: Και νέα βράβευση και για το IkosOdisia

Γαλάζιες Σημαίες κατέκτησαν, στο πλαίσιο της φετινής βράβευσης, όλα τα IkosResorts για τις παραλίες τους: το Ikos Oceania και το Ikos Olivia στην Χαλκιδική, το IkosAria στην Κω, το IkosDassia στην Κέρκυρα, ενώ για πρώτη φορά «Γαλάζια Σημαία» απονεμήθηκε και στοIkosOdisia, το δεύτερο θέρετρο του Ομίλου στην Κέρκυρα, που ξεκίνησε την εμπορική του λειτουργία το 2023.

Tα Ikos Resorts πρωτοπορούν στον βιώσιμο τουρισμό, έχοντας επενδύσει σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και βιώσιμες πρακτικές, που περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – πρωτοβουλίες μηδενικού άνθρακα, μηδενικών αποβλήτων προς υγειονομική ταφή, κατάργησης των πλαστικών μίας χρήσης, αλλά και δράσεις για την προστασία του τοπικού οικοσυστήματος και την ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων. 

Ο Όμιλος Sani/Ikos έχει λάβει σειρά διεθνών διακρίσεων και πιστοποιήσεων για την υψηλού επιπέδου φιλοξενία και τις πρωτοβουλίες του στον τομέα της αειφορίας.  Περισσότερες πληροφορίες στην Έκθεση ESGτου Ομίλουγια το 2022.

Σχετικά με τον Όμιλο Sani/Ikos

Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος, δυναμικά αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος, με συγκροτήματα πολυτελείας σε μοναδικούς παραθαλάσσιους προορισμούς της Μεσογείου.  Μέσω των εμπορικών σημάτων του SaniResort και IkosResorts, αναπτύσσει και λειτουργεί πάνω από 3.450 δωμάτια και σουίτες σε 12 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα και την Ισπανία, τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως. Ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει νέα επενδυτικά έργα δυναμικότητας σχεδόν 1,000 δωματίων, σουιτών και βιλών για την επέκταση της μάρκας Ikos στην Ελλάδα (Κρήτη) και την Πορτογαλία (Αλγκάρβε), ενώ νέοι προορισμοί βρίσκονται στα σχέδια. Στόχος του Ομίλου Sani/Ikos είναι να συνεχίσει την ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων SaniResortandIkosResorts στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας απαράμιλλη φιλοξενία στους επισκέπτες του και δημιουργώντας προοπτικές ανάπτυξης για τους ανθρώπους του, σημαντικά οφέλη για τα οικοσυστήματα που περιβάλλουν τα ξενοδοχεία του, αλλά και αξία για τους μετόχους του. Πρωτοπόρος σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, ο Όμιλος έχει αναπτύξει ένα φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο αειφορίας (ESG), ενώ είναι μέλος του  Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις (UN Global Compact). Περισσότερεςπληροφορίες: https://www.saniikos.com/