Οριστική διακοπή στο ΟΑΚΑ – Ντου οργανωμένων και δακρυγόνα! (VIDEOS)

Οριστική διακοπή του ντέρμπι των αιωνίων της Αθήνας

Το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής ήταν θεωρητικά αδιάφορο, αφού δεν έκρινε τίποτα, ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε τους γνωστούς ανεγκέφαλους της εξέδρας να το κάνουν ροντέο.

Μετά τα πολλαπλά ντου από την εξέδρα των οργανωμένων στον αγωνιστικό χώρο (χαρακτηριστικό είναι στο πρώτο ημίχρονο το ντου που κάνουν στον πάγκο του Ολυμπιακού και έρχονται στα χέρια με ανθρώπους των ερυθρόλευκων), τις βόλτες στον περιβάλλοντα χώρο και τις «μάχες» έξω από το γήπεδο από το 50ο λεπτό και ενώ το παιχνίδι παιζόταν, η ευφυής απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για χρήση χημικών κάποια στιγμή έκανε την κατάσταση αποπνικτική.

Έτσι, στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης ο Γερμανός διαιτητής Μάρκο Φριτς, βλέποντας ότι η κατάσταση γενικώς ξέφευγε εκτός αγωνιστικού χώρου, αναγκάστηκε να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον. Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι το υπόλοιπο κομμάτι της «πράσινης» εξέδρας αποδοκίμαζε συνεχώς σε κάθε «ντου» και κάθε… σουλάτσο που γινόταν από τους οργανωμένους.

Όσον αφορά στην πιθανή επανέναρξη του ντέρμπι, ο κανονισμός ορίζει ότι το μέγιστο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο διαιτητής έχει δικαίωμα να σημάνει τη συνέχιση του αγώνα μετά από προσωρινή διακοπή του είναι μία ώρα. Αν ο διαιτητής μέχρι αυτό το σημείο αποφασίσει ότι η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα δεν είναι εφικτή, τότε το ματς διακόπτεται οριστικά και συντάσσεται το φύλλο αγώνα.

Διακοπή μετά το γκολ

Πολύ μεγάλη ένταση υπήρξε στο ΟΑΚΑ λίγο μετά το γκολ του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο που έκανε το 0-1 για τον Ολυμπιακό. Έντονος μαύρος καπνός σκέπασε το πέταλο πίσω από την εστία του Διούδη, ενώ ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις πιθανώς από εκρήξεις κρότου – λάμψης.Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και με δεδομένο ότι οι πόρτες ήταν κλειστές για να φύγει όποιος κόσμος ήθελε, υπήρξε εισβολή οπαδών για να μεταφερθούν σε άλλες θύρες, για να μπορέσουν να ανασάνουν καλύτερα.

Καταγγελία Ολυμπιακού για οπαδό με μαχαίρι στο “ντου”

Η γρήγορη παρέμβαση της Αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα στον πάγκο του Ολυμπιακού κατά την εισβολή των οπαδών στο 5ο λεπτό του ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων», η κατάσταση θα μπορούσε να είχε ξεφύγει πολύ γρήγορα, αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους κάποιος από τους «εισβολείς» ήταν οπλισμένος με μαχαίρι.

Δείτε τα βίντεο από τα επεισόδια:

 

 

Πηγή: sdna.gr