Ωρολογιακές «βόμβες» έτοιμες να σκάσουν στη Χαλκιδική

Του Μιχαήλ Λιάπη

Ωρολογιακές βόμβες έτοιμες να εκραγούν και να σπείρουν τον όλεθρο, αποδεικνύονται πολλά σημεία στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, με την ανθρώπινη παραβατικότητα να είναι έκδηλη, αγγίζοντας μάλιστα τα όρια της εγκληματικότητας. Μια εγκληματική συμπεριφορά, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο «Μάτι» στην Χαλκιδική με την παρουσία των αρμοδίων να τείνει δυστυχώς… σε απουσία.

 

Από «καλύβες» έως νεκροταφεία κατοικίδιων ζώων

Αυτοσχέδια καταλύματα, με… υπαίθρια κουζίνα, παράνομες χωματερές, χώροι αφόδευσης… αλλά και συνουσίας καθώς και αυτοσχέδια κοιμητήρια κατοικίδιων εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε ο «Τ.Θ.» σε δημοφιλή τοποθεσία στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής

Τα παραπάνω,  δεν εντοπίστηκαν  κάπου μακριά και απομονωμένα σε κάποιο δάσος, αλλά   λίγα μέτρα μακριά από την άσφαλτο της ΕΠ.Ο. Κασσανδρίας – Φούρκας στο ύψος του οικισμού των «Πανεπιστημιακών», κάτω από την μύτη των αρμόδιων Αρχών.

 

Άναβαν φωτιά και έψηναν μέσα στις πευκοβελόνες κάτω από τα Πεύκα

Από την αυτοψία του «Τ.Θ.» προκύπτει ότι στο συγκεκριμένο μέρος άγνωστοι κατασκεύασαν μια καλύβα με κλαδιά και ένα χαλί μέσα στο δάσος και μάλιστα άναβε φωτιά μέσα στις πευκοβελόνες, έψηνε, τηγάνιζε και έσβηνε τα τσιγάρα του, αδιαφορώντας για τον μεγάλο κίνδυνο της εκδήλωσης πυρκαγιάς που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία  για ανθρώπους, δάσος και περιουσίες. Οι πράξεις αυτές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα νέο «Μάτι» λόγο της μορφολογία του εδάφους και του ρυμοτομικού σχεδίου των οικισμών και σπιτιών που βρίσκονται μέσα στα πεύκα.

Αυτοσχέδια Χωματερή

Το συγκεκριμένο μέρος, απ’ όπου διέρχονται την θερινή σεζόν χιλιάδες άνθρωποι, με το χέρι ορισμένων, έχει μετατραπεί σε χωματερή ογκωδών αντικειμένων, όπως ψυγείων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών και όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, εντοπίστηκαν σπασμένα γυαλιά, που θα μπορούσαν αποτελέσουν τον σπινθήρα για πυρκαγιά, πλαστικά μπουκάλια, καρέκλες, σακουλές από τρόφιμα,  χαρτιά υγείας, ακόμα και σακούλες με ελιές!

 

Πεταμένοι Κάδοι

Στο μέρος, αν και υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών, ορισμένοι έχουν «κατρακυλήσει» και «κρυφτεί» μέσα στο δάσος εγείροντας την περιέργεια για το τι σκεπτόταν κάτοχος του χεριού που προέβη στην κίνηση αυτή.

 

Στοίβες κλαδιών έτοιμες για… άναμμα

Επίσης, σε σημεία του χώρου αυτού εντοπίστηκαν στοίβες ξερών κλαδιών κάτω από δέντρα  σαν να είναι έτοιμες σαν να τις έχει ετοιμάσει κάποιος για να τις βάλει φωτιά.

 

Νεκροταφείο κατοικίδιων

Ακόμα, κάποιοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων επέλεξαν να θάψουν τον αγαπημένο τους φίλο που τους κρατούσε 17χρόνια συντροφιά τους στο σημείο, αναδεικνύοντας ένα μεγάλο θέμα αυτό της έλλειψης νεκροταφείων ζώων συντροφιάς.

Μια μεγάλη παράνομη κατασκήνωση και χωματερή η Χαλκιδική

Παραθεριστές που μίλησαν στον «.ΤΘ.» καταγγέλλουν την άνθιση του παράνομου κάμπινγκ στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής με τους Βούλγαρους, να βρίσκονται στην ψηλότερη θέση στην λίστα με τις «κρατήσεις». Κάτοικοι καταγγέλλουν την δημιουργία νέων χωματερών που όπως λένε είναι ωρολογιακές βόμβες τόσο για το θέμα της πυρκαγιάς όσο και για το θέμα της μόλυνσης. Παράλληλα κάτοικοι καταγγέλλουν στον «Τ.Θ.» ότι η παρουσία των αρμοδίων είναι ελλιπείς και έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται τέτοια φαινόμενα από ορισμένους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».