Π. Καμμένος: Δεν ψηφίζω το όνομα Μακεδονία

Δεν αποκλείει σύγκληση του συμβούλιου των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό, εφόσον χρειαστεί, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως δεν θα ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία. Εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ και της Ντόρας Μπακογιάννη, καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Ανέφερε δε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για το θέμα, για τον οποίο έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος υπουργός που πέρασε ποτε.

Παράλληλα, ερωτηθείς για τη συμφωνία για τη Σαουδικη Αραβια εξαπέλυσε επίθεση σε όσους κάνουν λόγο για πλαστά έγγραφα, λέγοντας πως «Τολμούν να λένε για πλαστά χαρτιά; Τότε να πάνε στη δικαιοσύνη. Αυτά τα χαρτιά έχουν τη σφραγίδα των προξενικών αρχών», δήλωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι δεν οφείλει να δημιουργείται θέμα σε μια περίοδο που η τρομοκρατία έχει εξαπλωθεί παντού. «Δεν υπάρχουν πλαστά χαρτιά ούτε μεσάζοντες», είπε ο υπουργός.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τον διετή απολογισμό της θητείας του, ερωτηθείς για το Σκοπιανό, είπε ότι ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε ότι δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός Εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε σύγκληση συμβούλου αρχηγών. Σχολιάζοντας φήμες, είπε ότι δεν διαφωνώ με τον κ. Κοτζιά, είναι ο καλύτερος υπουργός ΥΠΕΞ που έχει περάσει ποτε.

Επανέλαβε ότι για να αλλάξει το όνομα υπάρχει το πρώτο δεδομένο να υπάρξει απόφαση των πολιτικών αρχηγών και το άλλο δεδομένο του βέτο Καραμανλή του 2008. Εξαπέλυσε επίθεση κατά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη τονίζοντας ότι ακούω τη ΝΔ και ειδικά τη κ. Μπακογιάννη. Έχει μια εμμονή σε σχέση με το να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει την θέση για συνθέτη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δίκη της θέση.

Επεσήμανε ότι η ΝΔ θα πρέπει να συμφωνήσει με τον Σαμαρά ο οποίος ανέτρεψε την κυβέρνηση του πατέρα της και αναρωτήθηκε ποια θέση θα επικρατήσει η ΝΔ ; Να λύσει τα δικά της πρώτα. «Εγώ δε ψηφίζω θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος.
Πηγή: tovima.gr