Π. Καμμένος: Επεξεργάζονται τη διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

«Ίσως λαμβάνω τελευταία φορά τον λόγο ως πρόεδρος της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, γιατί επεξεργάζονται τη διάλυση μας», σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, μιλώντας κατά τη συζήτηση επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής, σε συζήτηση με δημοσιογράφο, ανέφερε ότι εξετάζει το άρθρο 15 παράγραφος 3, το οποίο αναφέρει πως μια Κ.Ο. πρέπει να έχει πέντε βουλευτές, εκλεγμένους με το κόμμα».

«Όταν παραιτηθεί ο Παπαχριστόπουλος, θα τον αντικαταστήσει ο Κουίκ για να αποχωρήσει και να διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ» ανέφερε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας πως έτσι αποδεικνύεται, ότι «δεν ήταν τίποτα στημένο» αλλά και πως «δεν υπήρξε καμία συναλλαγή».

Όπως είπε «λυπάμαι πάρα πολύ κ. Τσίπρα, γιατί ήταν άκρως προσχεδιασμένο».

«Σε λίγες ώρες η Μακεδονία δεν θα είναι μία και μόνο ελληνική. Σήμερα γελάνε όλοι παρέα, Σλάβοι, Αλβανοί, ο κ. Κοτζιάς, οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ και έξι… εφιάλτες που θα πουλήσουν αιώνων ιστορία και πολιτισμό, μία εθνική προδοσία», υπογράμμισε.

«Έξι εφιάλτες χρειάζεται ο κ. Τσίπρας και τους έχει βρει. Έξι, ίσως να έχει βρει και παραπάνω. Θα μιλάνε οι Έλληνες για την μαύρη νύχτα, για προδοσία ιστορίας αιώνων. Πολιτισμός δεν είναι να κόβεις ένα κομμάτι της χώρας σου και να τα πουλάς. Τα Ελγίνεια σου θυμίζουν κάτι φίλε Αλέξη; Αυτά μας τα άρπαξαν οι ξένοι», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «οι αλυτρωτισμοί έχουν θεριέψει. Η συμφωνία αυτή μετατοπίζει το πρόβλημα μέσα στην Ελλάδα», παράλληλα, ανέφερε ότι «θα δουμε αεροπορικές βάσεις της Τουρκίας στη γειτονική χώρα, όταν μπουν στο ΝΑΤΟ».

«Η Μακεδονία κρατά ψηλά τα λάβαρα», διαμήνυσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επικαλούμενος τα λόγια του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ότι «η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα», ενώ είπε ότι συμφωνεί με όσα άκουσε από τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

«Οι μόνοι που βρισκόμαστε απέναντι σ’ αυτό το σύστημα είμαστε οι ΑΝΕΛ. Όλοι οι άλλοι έχετε παρασυρθεί από τα συστήματα εξουσίας. Άκουσα τον Αντώνη Σαμαρά από αυτό το βήμα που τον θεωρώ υπεύθυνο για τη διάλυση της ΝΔ όταν την μετέτρεψε σε υπερασπιστή του ΠΑΣΟΚ που διέλυσε τις τράπεζες με τον Βενιζέλο. Ο Αντώνης Σαμαράς εδώ επάνω ηγήθηκε μίας ομάδας βουλευτών και είπε το ακριβώς αντίθετο με την ηγεσία της ΝΔ. Κάτι που πιστεύουμε και εμείς, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι η ελληνική», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «παραλήρημα» του προέδρου της Βουλής όταν χαρακτηρίζει το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μια και ελληνική», αλυτρωτικό και πρόσθεσε ότι ο κ. Βούτσης «προσβάλλει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον μακαριστό Χριστόδουλο, το 80% του ελληνικού λαού και την ίδια την Μακεδονία».

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του που «μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης έγινε κυβέρνηση αποστατών» ενώ ανέφερε ότι «λυπάμαι πολύ, γιατί ενώ μαζί ταχθήκαμε να χτυπήσουμε τη διαφθορά, αυτή όχι μόνο γελάει, αλλά βγάζει και ανακοινώσεις και ομιλίες προκαλώντας σας» και κατέληξε λέγοντας «βέβαια όταν σε μια υπόθεση με τρείς τόνους ηρωίνης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και ο ανακριτής για να ορισθεί έχει περάσει ένας χρόνος είναι φυσικό αυτοί οι διαπλεκόμενοι που εσείς απειλήσατε να γελούν και με εσάς και με εμάς. Όταν εισαγγελείς παραιτούνται από τη Βιέννη και όταν οι κυρίες σύμβουλοί σας λένε στους δικαστές “άστο αυτό για παρακάτω”, τότε αυτό προσβάλλει κι εσάς και εμάς, περισσότερο όμως προσβάλλει τη δημοκρατία και τους πολίτες».

naftemporiki.gr