Π. Σκουρλέτης: Κυρίαρχη επιλογή Μητσοτάκη η υιοθέτηση ακροδεξιών απόψεων

Για αμηχανία και ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων απέναντι στην πραγματικότητα και την πολιτική της κυβέρνησης κατηγορεί τη Ν.Δ. ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος «σε όσα ιστορικά συμβαίνουν αυτήν την περίοδο, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, η έξοδος από το πρόγραμμα, η αύξηση του κατώτατου και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και όσα ακολουθούν».

«Έχουμε μπει σε μία διαφορετική πορεία, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που αλλάζουν σε σημαντικό βαθμό την ζωή των συμπολιτών μας και ανοίγουν μία διαφορετική προοπτική» υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο «105,5 στο Κόκκινο».

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η ένδεια επιχειρημάτων οδηγεί τη Ν.Δ. σε τραγελαφικές δηλώσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Βενεζουέλα, τονίζοντας ότι η κυρίαρχη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η υιοθέτηση των απόψεων στελεχών από τον ακροδεξιό χώρο.

Σχετικά με την κινητικότητα στο πολιτικό σκηνικό με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκτίμησε, ότι αυτό είναι κάτι που «το βλέπουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τώρα βρισκόμαστε στην κορύφωση του κύκλου που κλείνει με την έξοδο από τα μνημόνια, κόμματα συρρικνώνονται, άλλα εξαϋλώνονται, διάθεση για πολιτικές επανατοποθετήσεις από πολιτικά πρόσωπα και ομάδες».

Έχει ήδη προηγηθεί η ίδια η κοινωνία, με αναδιάταξη πολιτικών συσχετισμών που αποτυπώθηκε σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές μάχες είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι «όσοι δεν το αντιλαμβάνονται, δείχνουν αδυναμία να κατανοήσουν τις βαθύτερες πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες από το 2010 και μετά».

Αναφερόμενος επίσης στη «χορηγία» Μαρινάκη για τα γραφεία της Ν.Δ στον Πειραιά, υπογράμμισε ότι «η σχέση Μαρινάκη και Ν.Δ δεν εξαντλείται σε μία ενίσχυση τοπικής οργάνωσης, είναι παρωνυχίδα μίας σχέσης που δεν γνωρίζουμε ίσως όλες τις διαστάσεις της».

error: Content is protected !!