Παγώνη: Ποιοι πρέπει να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο

«Δεν θέλουμε έξαρση της γρίπης και κορωνοϊός να συνυπάρχουν», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τα εμβόλια.

Για το επικαιροποιημένο εμβόλιο η κ. Παγώνη είπε πως, «για τους άνω των 60 ετών, καλό είναι να το προγραμματίσουν, και να το κάνουν. Οι κάτω των 60 ετών μπορούν να το κάνουν με λίγο πιο αργούς ρυθμούς και συγχρόνως, τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη να προγραμματίσουμε κι το εμβόλιο της γρίπης. Μη το ξεχνάμε, δεν φοράμε μάσκες. Η γρίπη υπήρχε και το καλοκαίρι, αντιμετωπίσαμε πολλά περιστατικά. Για το εάν γίνεται συγχρόνως το εμβόλιο της γρίπης και το επικαιροποιημένο, γίνεται αλλά γιατί να έχει κάποιος αυτό το ΄στρες’ και να πάει να κάνει 2 εμβόλια».

«Δεν περνάμε βαριά όλα αυτά τα κύματα, γιατί ο κόσμος έχει εμβολιαστεί. Το 4ο το κάναμε οι άνω των 60 ετών γιατί μειώνονται τα περιστατικά βαριάς νόσησης και θανάτων. Είναι οι άνω των 60 που πρέπει να το επισπεύσουν, οι κάτω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα, οι έγκυες και όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με νοσοκομεία και γηροκομεία. Εκεί, το ιικό φορτίο είναι αρκετά υψηλό. Στην αρχή, πάντα υπάρχουν πράγματα που μπλοκάρουν. Σημασία έχει να επιμείνουμε για να κλείσουμε και να πάμε να το κάνουμε», συμπλήρωσε.

«Το Δεκέμβριο ξεκινά η έξαρση της γρίπης. Δεν θέλουμε να συμπέσουμε με κορωνοϊό και υποπαραραλλαγές, όσες αντοχές και αν έχει ένας οργανισμός. Γι΄ αυτό γίνεται αυτή η προεργασία και προετοιμασία», κατέληξε η κ. Παγώνη μιλώντας για τα εμβόλια.

«Μου πήραν το πορτοφόλι μέσα από τη τσάντα και δεν κατάλαβα τίποτα»

Μία άσχημη εμπειρία βίωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη χθες, Πέμπτη (15/9). Όπως αποκάλυψε, όλα συνέβησαν στην περιοχή όπου διαμένει, γύρω στο μεσημέρι, ενώ όπως δηλώνει τη στιγμή της κλοπής η ίδια δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο κάποιες ώρες μετά.

«Πήγα στην Αστυνομία, έβγαλα και καινούρια κάρτα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όμως είναι να μπλοκάρεις τις κάρτες σου» ανέφερε η γιατρός και παράλληλα ευχαρίστησε δημοσίως το αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου για την άμεση εξυπηρέτηση. «Όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά το σημαντικό είναι να μη σε πετάξουν κάτω, να μη σου κάνουν κάτι. Όταν δεν το καταλαβαίνεις, είναι το πιο “ανώδυνο”» προσέθεσε η ίδια.

Πηγή: megatv.com