Παναγιωτόπουλος: «Προτεραιότητα να μάθουμε στα παιδιά να σέβονται»

Ο προπονητής των παίδων του ΚΑΟ Χαλκιδικής (πρωταθλητές ΕΚΑΣΧ), Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά είπε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Το θέμα δεν είναι το πόσα πρωταθλήματα παίρνεις ή πώς παρουσιάζεσαι. Η φιλοσοφία η δική μου και της ομάδας είναι να περάσουμε στα παιδιά έναν τρόπο σκέψης που θα τα βοηθήσει να γίνουν πρώτα καλύτεροι άνθρωποι και πιο καλοί στην κοινωνία. Δηλαδή μέσα απ’ αυτό που κάνουμε ένα καταλάβουν ότι υπάρχει πρώτα ηθική και κανόνες. Πιστεύω ότι σ’ αυτό το κομμάτι έχουμε κάνει αρκετά καλή δουλειά και αυτό είναι το κομμάτι που είμαι υπερήφανος για την ομάδα στην οποία δουλεύω. Για ‘μένα είναι πολύ σημαντικός είτε ο σεβασμός προς τον εαυτό σου, είτε προς το συμπαίκτη σου, είτε προς το χώρο που έρχεσαι για να παίξεις. Λείπει πάρα πολύ απ’ τις μέρες μας και είναι πάρα πολύ σημαντικό, το οποίο θα πρέπει να το διδάσκουμε στα παιδιά».

Για την πρόκρισή τους Β’ Φάση: «Είναι ένα κομμάτι όπου έχουμε κάνει αρκετές συμμετοχές και σαν προπονητές, αλλά και αρκετά παιδιά απ’ την περιοχή εδώ που παίζουν σ’ αυτά τα τουρνουά συνέχεια. Είναι μια γιορτή του μπάσκετ, όπου θα ‘χουμε και την τύχη να τη φιλοξενήσουμε στην περιοχή μας, εδώ στα Μουδανιά. Θεωρώ ότι θα γίνει μια μεγάλη γιορτή, έτσι όπως αρμόζει στα παιδιά. Το πιο σημαντικό για τα παιδιά είναι να ‘ρθουν να τα δουν οι φίλοι τους και οι δικοί τους άνθρωποι. Το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία».

Για τα παιδιά που ξεκίνησαν απ’ τον ΚΑΟΧ και πλέον παίζουν σε υψηλό επίπεδο: «Η επιβράβευση ενός προπονητή είναι να βλέπει τα παιδιά που ασχολείται και περνάει ώρες μαζί τους να έχουν πρόοδο σε ό,τι κάνουν. Ο στόχος μας είναι να προχωρούν τα παιδιά, να πηγαίνουν στο επόμενο επίπεδο και να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους εκεί. Για ‘μένα είναι μεγάλη ικανοποίηση και ευχαρίστηση να βλέπω τα παιδιά μου να προχωράνε. Σημασία έχει να δώσουμε στα παιδιά όνειρα και ευκαιρίες για να μπορούν να προχωρήσουν. Στην ομάδα μας που συμμετείχε στη Γ’ Εθνική και ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία που σώθηκε, τα 8 απ’ τα 12 παιδιά είναι γεννημένα απ’ το 2002 μέχρι το 2007. Η φιλοσοφία μας είναι να γίνουμε ένα «σκαλοπάτι» για να κάνουν τα παιδιά της περιοχής το επόμενο βήμα και όταν το πετυχαίνουν αυτό είναι μεγάλη ικανοποίηση για ‘μας».

Πηγή: basket.gr