Πάνας: ‘’Να συμπεριληφθούν οι αγρότες στην έκπτωση 25% επί των ασφαλιστικών εισφορών έστω και αναδρομικά’’

Ανακοίνωση σχετικά με την μη συμπερίληψη των αγροτών στο ευνοϊκό μέτρο της έκπτωσης ποσοστού 25% επί της εισφοράς του Φεβρουαρίου 2020, εξέδωσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας.

Της εν λόγω ρύθμισης του ΕΦΚΑ για όσους εξοφλήσουν εμπρόθεσμα, έως 10 Απριλίου 2020, την εισφορά του μηνός Φεβρουαρίου, θα επωφεληθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, όχι όμως οι αγρότες.

Ο κος Πάνας σημειώνει με την εν λόγω Ανακοίνωση ότι οι αγρότες δε μπορούν για άλλη μια φορά να μην τυγχάνουν των πρωτοβουλιών ελάφρυνσης των επαγγελματιών που λαμβάνει η Κυβέρνηση, ενόψει των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, τη στιγμή που ο αγροτικός κλάδος πλήττεται οικονομικά όσο λίγοι.

Τέλος, ο κος Πάνας απευθύνει έκκληση για να συμπεριληφθούν οι αγρότες, έστω και αναδρομικά, στην έκπτωση των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση του κου Πάνα έχει ως εξής:

“Αθήνα, 9-4-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΝΑ

“ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΥΝΟΪΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ”

Μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι για άλλη μια φορά ο κλάδος των αγροτών δε συμπεριλαμβάνεται στις ρυθμίσεις της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο των οικονομικών ελαφρύνσεων, ενόψει των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές του μηνός Φεβρουαρίου 2020 και κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης του ΕΦΚΑ, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι εξοφλήσουν την οφειλή τους εμπρόθεσμα, μέχρι τις 10 Απριλίου 2020 δηλαδή, θα τύχουν έκπτωσης της τάξης του 25%.

Ενώ αυτές οι κατηγορίες μη μισθωτών, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, θα επωφεληθούν της εν λόγω πρόβλεψης, οι αγρότες μένουν για άλλη μια φορά εκτός, τη στιγμή που αντιμετωπίζουν σοβαρό πλήγμα στο εισόδημά τους από τη λήψη των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και αναδρομικά, να αποκαταστήσει την εν λόγω αδικία και να προσδιορίσει και για τους αγρότες έκπτωση στις ασφαλιστικές τους εισφορές, επιβραβεύοντας τη συνέπεια στην πληρωμή και ελαφρύνοντας οικονομικά τον ήδη επιβαρυμένο αγροτικό κόσμο.”