Πανελλήνιο στίβου: Νικήτρια με φετινό ρεκόρ η Τζένγκο

Πανελλήνια νίκη και νέο φετινό ρεκόρ πέτυχε η Ελίνα Τζένγκο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου.

Μία ακόμη καλή εμφάνιση έκανε η πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Ελίνα Τζένγκο, που επικράτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που φιλοξενείται στον Βόλο.

Η νεαρή ακοντίστρια κατάφερε να βρεθεί πάνω από τα 60 μέτρα και συγκεκριμένα να ρίξει 61.71 μ. για να κάνει νέο φετινό ρεκόρ και να δώσει πολύ καλά δείγματα εν όψει των ερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων, στους οποίους προκρίνεται μέσω του ράνκινγκ. Η Τζένγκο πήρε μία νίκη αυτοπεποίθησης και συνεχίζει για τα επόμενα.

Νωρίτερα, στο τριπλούν γυναικών, η Οξάνα Κορένεβα επικράτησε στον αγώνα κάνοντας 13.81 μ., αφήνοντας δεύτερη την Μαρία Πούρτσα η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καθώς φέτος έγινε Ελληνίδα. Η Πούρτσα είχε καλύτερο άλμα στα 13.51 μ. που της έδωσε το αργυρό μετάλλιο. Το χάλκινο πήγε στην πρωταθλήτρια του μήκος, Αντριάνα Γκόγκα με 13.03 μ. Στο τριπλούν των ανδρών, ο Δημήτρης Τσιάμης νίκησε για πολλοστή φορά με άλμα στα 16.39 μ. και ακολούθησαν Χρήστος Κουτσογάκης με 16.08 μ. και Δημήτρης Κούτσικας με 15.77 μ.

www.xalkidikipolitiki.com