ΠΑΟΚ: Σάλος με επιστροφή διαρκείας – Τι απαντά ο Μπάνε Πρέλεβιτς

Με μακροσκελή γραπτή δήλωσή του τοποθετήθηκε χθες ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε στον «Δικέφαλο», έπειτα από τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου (11/11) με τον Άρη, με την απαίτηση από τη διοίκηση του συλλόγου από φίλαθλο της ομάδας να επιστρέψει τα εισιτήρια διαρκείας, τα οποία έχει στην κατοχή του.

Στη δήλωσή του, ο Πρέλεβιτς εξηγεί το περιστατικό από τη δική του πλευρά και αναφέρει και το σκεπτικό της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι δικό μου «μαγαζί». Το αντίθετο μάλιστα. Υπενθυμίζω ότι ανέλαβα την θέση του προέδρου πριν από έξι  χρόνια και στη διάρκεια της θητείας μου σε μία θέση με τεράστιες ευθύνες, έγιναν με μεγάλες δυσκολίες υπερβάσεις αγωνιστικές και κυρίως εξωαγωνιστικές, οι οποίες μας έδωσαν το δικαίωμα αρχικά να ξεφύγουμε από την μηχανική υποστήριξη και τώρα πια να μην κινδυνεύει η ΚΑΕ.

Δεν προσφέρθηκε κανένας να έρθει μαζί μου και να υποστεί όλα όσα υποτιμητικά για τον θεσμό του προέδρου του ΠΑΟΚ πρωτίστως, αλλά και για τον χαρακτήρα μου χρειάστηκε να αντιμετωπίσω, προκειμένου να κρατήσουμε την ΚΑΕ σε λειτουργία.

Αυτό ήταν το έργο το οποίο αποδέχθηκα ότι πρέπει να επιτελέσω, βάζοντας την υπογραφή μου και αναλαμβάνοντας τις αστικές και ποινικές ευθύνες για όλα εκείνα τα χρέη και τις υποχρεώσεις που άλλοι δημιούργησαν, αλλά όφειλα, με την βοήθεια λίγων αλλά άξιων ανθρώπων, να φέρω εις πέρας.

Δεν χρειάζομαι ευχαριστώ από κανέναν, ούτε την προσωπική μου προβολή. Αυτό είναι το καθήκον μου απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο υπηρετώ σχεδόν ανελλιπώς από το 1988 όταν η μοίρα με έφερε σε αυτή την ομάδα που έχει σημαδέψει την ζωή μου. Δεν ζήτησα ποτέ το χειροκρότημα ούτε την αναγνώριση ως αθλητής, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη θέση υπηρέτησα την ομάδα. Δημόσιες σχέσεις δεν έκανα ποτέ, γιατί αυτός κατά την άποψή μου είναι ο μοναδικός τρόπος για να διοικήσεις σωστά την ομάδα.

Αναγκάστηκα να γίνω πολύ σκληρός και να συγκρουστώ με πολλά αγαπημένα πρόσωπα για το καλό της ΚΑΕ και του συλλόγου.

Σε αυτές τις σκληρές αποφάσεις εντάσσεται και αυτό για το οποίο όλοι μιλούν, γράφουν και σχολιάζουν από χθες το μεσημέρι. Διευκρινίζω λοιπόν, ελπίζοντας ότι όλοι θα διαβάσουν και θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν.

Ουδέποτε απαιτήθηκε από οπαδό ή οπαδούς της ομάδας μας να επιστρέψουν εισιτήρια διαρκείας επειδή είναι κριτικά αντίθετοι σε αυτήν. Η προσωπική μου φιλοσοφία, αλλά και της ΚΑΕ συνολικά είναι πως δεν «φιμώνουμε» κανέναν, όλοι έχουν την ελευθερία να εκφράζουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους. Υπάρχουν όμως όρια.

O καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει, δεν έχει όμως το δικαίωμα να σπιλώνει ανθρώπους συστηματικά, με κατηγορίες αβάσιμες και να επιτίθεται κατά της ακεραιότητας στελεχών της ομάδας, στοχοποιώντας τους.

Αυτός ήταν και ο λόγος που μετά από απόφαση του ΔΣ της ΚΑΕ, επικοινώνησα με τον Κωνσταντίνο Πανάκα και του εξήγησα το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί η συνεχιζόμενη συμπεριφορά του και πως δεν τιμά κανέναν η εικόνα ενός μέλους της μεγάλης οικογένειας του ΠΑΟΚ να κατηγορεί ανθρώπους που δουλεύουν χρόνια κάτω από δύσκολες συνθήκες με μόνο στόχο το καλό της ομάδας. Πολύ περισσότερο μάλιστα να το κάνει εν ώρα αγώνα. Την ώρα της μάχης δηλαδή, εκεί που όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για τον κοινό σκοπό.

Ίσως μια λύση θα ήταν, εφόσον δεν μπορεί να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο, να αποφύγει την παρουσία του στο γήπεδο από τον συγκεκριμένο χώρο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον πάγκο της ομάδας. Το αν θα επιστρέψει τα διαρκείας του παίρνοντας πίσω τα χρήματά που αντιστοιχούν στις δύο θέσεις που λαμβάνει ανταποδοτικά από την ΚΑΕ και που σημειωτέων είναι οι ακριβότερες του γηπέδου, ή εάν θα συνεχίσει να έρχεται στο γήπεδο και να είναι δίπλα στην προσπάθεια της ομάδας, από διαφορετική όμως θέση, αυτό ήταν δικό του θέμα.

Αφήσαμε την κουβέντα ανοιχτή και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μία συζήτηση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, πριν λάβω την απόφασή του με γραπτό μήνυμα πως θα επιστρέψει τα διαρκείας του και επιθυμεί την καταβολή των χρημάτων που αντιστοιχούν στην αξία τους και μετά ακολουθήσουν και όλα όσα αναφέρθηκαν σε social media και ΜΜΕ περί δήθεν φασιστικής μου απόφασης.

Δεν φιμώνουμε κανέναν. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη. Δεν είναι αποδεκτή η συστηματική προσβολή της ομάδας και των στελεχών της.

Αυτό που ζητώ από όλους και έχω το δικαίωμα να το κάνω, είναι να σταματήσουμε να λειτουργούμε αυτοκαταστραφικά. Ξέρω ότι μερικές φορές το κάνουμε με τόσο χαρακτηριστικό τρόπο, λες και αυτό είναι στο DNA μας. Μπορεί και να είναι.

Οφείλουμε όμως, απέναντι στους εαυτούς μας, όλοι εμείς που αγαπάμε τον ΠΑΟΚ και το δείχνουμε ο καθένας με τον τρόπο του, να αντιληφθούμε πόση χαρά δώσαμε τις τελευταίες μέρες, με το δικό μας μοναδικό τρόπο, σε όλους αυτούς που περίμεναν στη γωνία. Και πως καταφέραμε, ο καθένας με τις αποφάσεις και τις ενέργειές του, σωστές ή λάθος, αντί να χαρούμε απλά για την τελευταία μας νίκη, όχι μόνο δεν ανακουφιστήκαμε, αλλά είμαστε έτοιμοι να φάμε τις σάρκες μας. Πρέπει να το κάνουμε και αυτό; Αν δεν αλλάξουμε τη νοοτροπία μας, όσα χρήματα κι αν έχει ο σύλλογος, δεν θα μπορέσει να αλλάξει επίπεδο.

Τώρα που στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, υπάρχει ένας άνθρωπος, ο κ.Ιβάν Σαββίδης, τα ηγετικά χαρακτηριστικά και η δυναμική του οποίου αποτελούν εγγύηση υγείας και επιτυχίας για ολόκληρο το σύλλογο, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και υποψιασμένοι. Είναι η πρώτη φορά που καταφεύγω σε μία τόσο μακροσκελή δήλωση για να εκφραστώ και ελπίζω αύριο να σκεφτούμε όλοι πιο λογικά.

Με εκτίμηση,

Μπάνε Πρέλεβιτς»