Παραμένει και για 2η θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Γιάννης Στουρνάρας

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα παραμείνει στο τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδος και για δεύτερη θητεία, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποφασισθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν και οι δυο πλευρές δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία, η παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα είναι πλέον δεδομένη, αφού ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής Επιθεώρησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η θητεία του Πρόεδρου της Επιτροπής είναι για 4 χρόνια και φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν είχε υπάρξει προηγουμένως συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση:

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε τα καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Επιθεώρησης (Audit Committee) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον Ewald Nowotny, πρώην Διοικητή της Oesterreichische Nationalbank.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε εκλεγεί μέλος της Επιτροπής Επιθεώρησης το Σεπτέμβριο του 2018.

Στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επιθεώρησης περιλαμβάνεται η ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών στοιχείων, η συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους νόμους, κανονισμούς και κώδικες συμπεριφοράς του Ευρωσυστήματος, η επίβλεψη των εσωτερικών ελέγχων και η άσκηση των λειτουργιών επιθεώρησης.

Πηγή: thetoc