Παραιτήθηκε ο υπ. Οικονομίας, Γ. Παπαδημητρίου

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου σε συνέχεια της υπόθεσης με το επίδομα ενοικίου ύψους €1.000 το μήνα το οποίο εισέπραττε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία είναι σύζυγός του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την παραίτηση της κ. Αντωνοπούλου, ο κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε και αυτός με τον πρωθυπουργό και υπέβαλλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας.

Σε σημερινή λιτή ανακοίνωσή του το Μαξίμου ενημερώνει απλώς ότι ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Παπαδημητρίου και τον ευχαριστεί για την προσφορά του. Αναλυτικά στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του».

 

Σενάρια για ανασχηματισμό

Η παραίτηση του κ. Παπαδημητρίου έχει πυροδοτήσει σενάρια για μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς εκτός από τις θέσεις στο υπουργείο Οικονομίας και το υπουργείο Εργασίας, θα πρέπει να καλυφθεί το κενό που έχει προκύψει από την απομάκρυνση του Κ. Ζουράρι από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν και για τη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς ο Γ. Μουζάλας τις προηγούμενες ημέρες νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με υπερκόπωση και η υγεία του φέρεται να είναι κλονισμένη.

error: Content is protected !!