Παρουσίαση Βιβλίου της Έφης Συκιώτη «Ο χορός της Μοίρας» στον Αγ.Νικόλαο Χαλκιδικής

Ο Δήμος Σιθωνίας & ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου ” Η Βορβουρού” διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου,  το μυθιστόρημα της Έφης Συκιώτη «Ο χορός της Μοίρας» από τις εκδόσεις Εντός, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Νικολάου.Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο Χαράλαμπος Κυριακίδης

Δυο λόγια για την συγγραφέα του βιβλίου:

Έφη Συκιώτη

Γεννήθηκε στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Από παιδί αποτύπωνε σ’ ένα ημερολόγιο τα βιώματά της. Προσπαθούσε να πλάθει ιστορίες παρατηρώντας μια εικόνα που της κέντριζε το ενδιαφέρον. Έντυνε τις λέξεις με εικόνες και όλα παίρνανε μορφή μέσα από τα γραπτά της. Τελειώνοντας τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπήρξε επιχειρηματίας για πολλά χρόνια. Η ενασχόλησή της με τις εναλλακτικές θεραπείες, η διδασκαλία σχετικά με αυτές και η αυτοεπίγνωση που της προσέφεραν την ώθησαν στην εκπλήρωση του παιδικού της ονείρου που ήταν η συγγραφή.

Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο “Ψηφιδωτό αναμνήσεων”, από τις εκδόσεις ”Κ. & Μ. Αντ. Σταμούλη”, ενώ το 2016 κυκλοφόρησε “Η σιδερένια πύλη της ευτυχίας” από τις εκδόσεις ”Ρώμη” και το βιβλίο “Ο χορός της μοίρας” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Εντός”. Σήμερα ζει μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μπολόνια. Είναι μητέρα δύο παιδιών και έχει τρία εγγόνια.

 

Δυο λόγια για το βιβλίο

Από το νησί στην Αθήνα, από το Λονδίνο στη Βοστόνη, από το Μπουένος Άιρες σε όλη τη Λατινική Αμερική. Σύνορο ο κόσμος

όλος. Ζωή σαν παραμύθι, ζωή σαν όνειρο.

Η ιστορία της Φανής, μιας χαρισματικής γυναίκας. Από τη στιγμή που ξεκινάει με μόνα εφόδια το πείσμα και την ευαισθησία για οτιδήποτε ανθρώπινο ως τη στιγμή που γίνεται παγκόσμιο σύμβολο. Με σήμα κατατεθέν το σαγηνευτικό χορό της, που σε κάθε στροβιλισμό κρύβει και μια τρικυμία.

Η Φανή τολμάει να βάλει τον πήχη της ανθρωπιάς στον ουρανό. Κι όσο πιο μανιασμένα παλεύει να τον περάσει τόσο περισσότερα τα τέρατα που πασχίζουν να τον γκρεμίσουν. Θα μπορέσει, άραγε, να αφήσει το στίγμα της μέσα στον ορυμαγδό που έρχεται;

Μια συναρπαστική περιήγηση από την αγαπημένη θάλασσα του νησιού στον ωκεανό της αλληλεγγύης και της άδολης αγάπης για τους κατατρεγμένους όπου γης, για τα ανυπεράσπιστα αγγελούδια που υποφέρουν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου “Η Βουρβουρού”