ΠΕΔΚΜ: Να μπει στην «πρώτη γραμμή» η ανασκαφή της Αμφίπολης

Επιστολή σχετικά με τη συνέχιση της ανασκαφής – ανάδειξη του μνημείου της Αμφίπολης, έστειλε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λυδία  Κονιόρδου.

Ζητείται η ανάδειξη του μνημείου της Αμφίπολης, με την υποστήριξη και ενίσχυση της ανασκαφής στον τύμβο «Καστά».

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην επιστολή ο κ. Κυρίζογλου αναφέρει ότι το αρχαιολογικό και ευρύτερα το επιστημονικό ενδιαφέρον για τη συνέχιση της ανασκαφής και των αποκαλύψεων που αυτή επιφυλάσσει είναι αυτονόητο. Επίσης, εκφράζει σκεπτικισμό για τη συζήτηση σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και σημειώνει ότι «ούτε υποπολλαπλάσιο αυτού του χρόνου δεν έχει αφιερωθεί για να στραφεί η προσοχή και το ενδιαφέρον των ιθυνόντων του κεντρικού κράτους προς το τύμβο “Καστά”».

«Η ένταξη της ανασκαφής της Αμφίπολης, κυρία υπουργέ, στην πρώτη γραμμή των άμεσων προτεραιοτήτων του υπουργείου σας θα έχει (αντίστοιχα άμεσες) ευεργετικές συνέπειες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, γι’ αυτό και παρακαλούμε θερμά, αυτήν τη φορά να εισακουστεί το αίτημά μας» προσθέτει ο κ. Κυρίζογλου στην επιστολή του.