Πέθανε η ηθοποιός Conchata Ferrell, η Μπέρτα από το «Two and a Half Men»

Η ηθοποιός Conchata Ferrell, γνωστή από τον ρόλο της Μπέρτα στην κωμωδία «Two and a Half Men», πέθανε σε ηλικία 77 ετών. 

Την είδηση ανακοίνωσε ο ατζέντης της Dan Spilo, ο οποίος μίλησε για την Ferrell χαρακτηρίζοντάς την ως «υπέροχη, δυνατή γυναίκα». Η Ferrell πέθανε περίπου στις 12:30 μ.μ. την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. «Θα μας λείψει», είπε. Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και είχε νοσηλευτεί σε κλινική φροντίδας μετά από ένα έμφραγμα που είχε υποστεί στο πρόσφατο παρελθόν.  

Σε μια καριέρα που καλύπτει πέντε δεκαετίες στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η Ferrell κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για βραβείο Emmy.   Ο πρώτος ήταν για την ερμηνεία της στο «L.A. Law» το 1992 και δύο ακόμα φορές για το «Two and a Half Men», στο οποίο υποδύθηκε την αυταρχική και αστεία οικονόμο Μπέρτα. 

Η Ferrell είχε αποσπάσει το βραβείο Drama Desk, το 1974, για την ερμηνεία της στην θεατρική παράσταση «The Sea Horse».   Μετά την είδηση για του θανάτου της, πρώην συνάδελφοι και συνεργάτες της από το «Two and a Half Men» την αποχαιρέτησαν με αγάπη. 

Ο Charlie Sheen, την αποκάλεσε «απόλυτα αγαπημένη, τέλεια επαγγελματία και γνήσια φίλη».