Πινακίδες σήμανσης απινιδωτών στους δρόμους της Κασσάνδρας Χαλκιδικής

Ο Δήμος Κασσάνδρας που διαθέτει ήδη 49 απινιδωτές, συμμετέχει τώρα και στο έργο ενημέρωσης των πολιτών, το οποίο έχει αναλάβει ο ανθρωπιστικός οργανισμός KIDS SAVE LIVES.

Ο Οργανισμός δημιούργησε τον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών που περιλαμβάνει τα περισσότερα μηχανήματα σε πανελλήνια εμβέλεια (AED MAP: https://kidssavelives.gr/aed/), και βοηθά τους πολίτες να ανακαλύψουν τον πλησιέστερο από 1,000 περίπου Απινιδωτές μέσω του κινητού τηλεφώνου, αλλά και με χρήσιμα posters με τα στοιχεία των Πρώτων Ανταποκρινόμενων και Απινιδωτών ανά κοινότητα.

Ο Δήμος Κασσάνδρας ανταποκρινόμενος στην πρόταση του KSL, τοποθέτησε μέσω του Τεχνικού Τμήματος του Δήμου ενημερωτικές πινακίδες σε κάθε κοινότητα που διαθέτει Απινιδωτές, οι οποίες ενημερώνουν τους πολίτες σε ελληνική και αγγλική γλώσσα για την θέση ή την κατεύθυνση του ΑΕD στην κοινότητα.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως πολύ θετικό και άμεσο υπήρξε το feedback από τους χιλιάδες Ευρωπαίους παραθεριστές της Κασσάνδρας, οι οποίοι μεγαλώνουν εδώ και δεκαετίες με την κουλτούρα τοποθέτησης, χρήσης και σήμανσης απινιδωτών στην Χώρα τους, αυξάνοντας το αίσθημα ασφαλείας που βιώνουν πλέον και στην Ελλάδα.

Με την αρωγή όλων και τη συμβολή της δημοτικής αρχής Κασσάνδρας, σύντομα οι απινιδωτές της χερσονήσου θα ξεπεράσουν τους 55, καθώς αρκετά γήπεδα ποδοσφαίρου θα αποκτήσουν τον δικό τους Απινιδωτή, με σκοπό να προστατεύονται 100άδες αθλητές, προπονητές και φίλαθλοι κατά τη διάρκεια προπονήσεων και επίσημων παιχνιδιών των ομάδων.

Η τοποθέτηση απινιδωτών και η σήμανση τους έχει ήδη βοηθήσει να σωθούν αρκετές ζωές. Στην Κασσάνδρα περισσότερα από 15 καταγεγραμμένα θύματα καρδιακής ανακοπής επανήλθαν στη ζωή την τελευταία 5ετία, με την συμμετοχή των Πιστοποιημένων Πρώτων Ανταποκρινόμενων της κοινότητας (First Responders), οι οποίοι βοήθησαν καταλυτικά μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας.