Πολύγυρος: Δεκάδες χορευτικά στο 14ο Aντάμωμα Xορευτικών

Με τη συμμετοχή δεκάδων χορευτικών συγκροτημάτων από τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της Μακεδονίας και παρά τον άστατο καιρό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στον Πολύγυρο το 14ο Aντάμωμα Xορευτικών ομάδων που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου.

Χορευτικές ομάδες απ’ όλη τη Μακεδονία, παραδοσιακοί οργανοπαίχτες και σύσσωμη η πόλη, αντάμωσε και διασκέδασε σε ένα γλέντι στον πεζόδρομο της πόλης με τους ήχους κλαρίνων, χάλκινων, ζουρνάδων, κρουστών, και γκάιντας!

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου, ήταν η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση και τον πολιτισμό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με πατινάδες των χορευτικών στους δρόμους της πόλης και κορυφώθηκε στον πεζόδρομο, όπου πραγματοποιήθηκε γλέντι με παραδοσιακές ορχήστρες. Οι χορευτές φιλοξενήθηκαν με προσφορά φαγητού και κρασιού από τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου.

Παρέστησαν οι βουλευτές Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς και Σωτηρία Βλάχου, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος και άλλοι επίσημοι.

halkidikinews.gr