Πολυτελές οχυρό θα σώσει 10.000 ανθρώπους από το τέλος του κόσμου!

Υπόγειο υπερπολυτελές καταφύγιο για 10.000 ανθρώπους φτιάχτηκε στη Νότια Ντακότα, για την σωτηρία τους σε περίπτωση επίθεσης αστεροειδούς ή πυρηνικού πολέμου.

Το πλήρως εξοπλισμένο οχυρό δημιουργήθηκε από την εταιρία Vivos, και για την κατασκευή του επιλέχθηκε στρατιωτικός χώρος, εσωτερικά του οποίου διατίθενται όλες οι ανέσεις ενός σπιτιού. Έχουν μάλιστα, χρησιμοποιηθεί Led παράθυρα, ώστε να επιτυγχάνεται προσομοίωση του έξω κόσμου.

Οι κατασκευαστές φρόντισαν να το χτίσουν με εξαιρετικά ενισχυμένο μπετό, ατσάλινους τοίχους και πόρτες, ώστε να είναι όσο πιο σταθερό και γερό γίνεται. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν διαφέρει καθόλου από ένα κανονικό σπίτι, σε συνδυασμό με τις πολυτελείς παροχές του, το καθιστούν εντυπωσιακό.

Στους χώρους του καταφυγίου προστίθεται το «Power Room», στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται αποθηκευμένες προμήθειες με υπολογιζόμενη διάρκεια δώδεκα μηνών. Οι προβλέψεις μιλούν για φιλοξενία έξι έως δέκα χιλιάδων ανθρώπων.

Με τον Τραμπ αυξήθηκαν οι πωλήσεις των υπογείων

Έκπληξη προκαλούν οι δηλώσεις του Gary Lynch, του γενικού μάνατζερ διαφορετικής εταιρίας καταφυγίων, ονόματι Rising S’, που μιλά για αύξηση των πωλήσεων των υπόγειων οχυρών, αμέσως μετά την εκλογή του Τραμπ.

Το κόστος τους μάλιστα ανέρχεται στα 25.000 δολλάρια, με το δημιουργό Robery Vicino να λέει πως όσοι δείχνουν ενδιαφέρον προς το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν είναι τρελοί, αλλά πολύ σωστά ενημερωμένοι, αφού δεν κερδίζουν τίποτα λιγότερο από την ασφάλεια της ζωής τους.

in.gr