«Πόρτα» στην Ελληνικός Χρυσός για χορηγία στη Χαλκιδική

«Πόρτα» στην Ελληνικός Χρυσός για χορηγία σε συνέδριο στη Χαλκιδική. Πρόκειται για το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει εργασίες αύριο και μετά από έντονες αντιδράσεις δεν θα έχει χορηγό την Ελληνικός Χρυσός.

Ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία και τη δυσαρέσκειά του υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση για τη συμμετοχή και τη χορηγία της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» (Eldorado Gold) στο συνέδριο «μεθοδεύτηκε από την ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. (Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής) χωρίς να λάβουν γνώση όλα τα μέλη του ΔΣ και οι μέτοχοι της εταιρείας ή και παρ’ ότι εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους κάποια εξ’ αυτών».

Μετά τις αντιδράσεις, η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ., αποφάσισε να εξαιρέσει την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» από τους χορηγούς του συνεδρίου, «μη διακινδυνεύοντας να αποπροσανατολιστεί ο κύριος στόχος οργάνωσης του συνεδρίου».

Αργότερα και αφού είχε ήδη εξαιρεθεί από τους χορηγούς η Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε πως… αποσύρει την χορηγία της. Η εταιρία με ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Ελληνικός Χρυσός ανακοινώνει ότι μετά το θέμα που προέκυψε με την πρόθεσή της να υποστηρίξει ως πλατινένιος χορηγός το “1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής” που διοργανώνει η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. (σσ. Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής) και στο ενδεχόμενο να προκληθούν επεισόδια από άτομα που αντιτίθενται στην μεταλλευτική δραστηριότητα και αποτελούν την ελάχιστη θορυβούσα μειοψηφία στην Χαλκιδική, αποσύρει την χορηγία και τη συμμετοχή της στο συνέδριο», αναφέρει η εταιρία και προσθέτει ότι «προκαλεί μεγάλη θλίψη το γεγονός ότι τα ίδια άτομα, τα οποία αντιδρούν σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, καταφέρνουν με εκβιαστικό τρόπο να επιβάλλουν την άποψή τους, με αποτέλεσμα η Χαλκιδική να παραμένει βυθισμένη σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και ομφαλοσκόπησης».