Πού χρειάζονται αλυσίδες σε Κεντρική Μακεδονία και Χαλκιδική

Αρκετά είναι τα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω χιονόπτωσης και παγετού και σε πολλά σημεία είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από τα αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας πρόκειται για τα ίδια οδικά τμήματα στα οποία ήταν και χθες απαραίτητες οι αλυσίδες:

 

  • Ημαθία

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 19ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από το 3 χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας – Χιονοδρομικού Κέντρου 3/5 Πηγάδια, από το 3ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας – Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από το 3ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας – Ροδοχωρίου από το 2ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας – Αρκοχωρίου.

 

  • Κιλκίς

Αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 15 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας – Μ. Λιβαδίων, στο νομό Πέλλας από το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας – Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας και από το 7ο χιλιόμετρο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.

 

  • Χαλκιδική

Αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα οχήματα που κινούνται από το 85 έως το 92 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη).

 

Πολύ ισχυροί άνεμοι

Σημειώνεται ότι  σήμερα πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με τον Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας στο Θερμαϊκό κόλπο στη Θεσσαλονίκη, κατά διαστήματα οι ριπές των ανέμων φτάνουν τα 7 μέχρι και τα 8 μποφόρ. Αν και το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη έδειχνε 5 βαθμούς Κελσίου (08:15π.μ) , οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι όπως λένε οι μετεωρολόγοι δίνουν την αίσθηση χαμηλότερης θερμοκρασίας.

Την ίδια ώρα στην Καστοριά και στην Κοζάνη ο υδράργυρος έφτανε στους μείον 2 βαθμούς (-2) Κελσίου, τους 3 βαθμούς στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.