Πούτιν: Πυρηνική απειλή στον Μακρόν με το παράδειγμα της Χιροσίμα

Η ανησυχία του Μακρόν

Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται πως για ακόμα μια φορά χρησιμοποιεί την απειλή των πυρηνικών. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ που παρουσιάζουν όσα συζήτησε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Χιροσίμα έδειξε ότι «δεν χρειάζεται να χτυπήσεις μεγάλες πόλεις έτσι ώστε να τερματίσεις έναν πόλεμο».

Η Δύση επανειλημμένα έχει κατηγορήσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τις απειλές ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία και μετά τη δήλωσή του στον Εμανουέλ Μακρόν προκαλεί για ακόμα μια φορά, ανησυχία.

Η ανησυχία του Μακρόν

Η Mail on Sunday αναφέρει ότι μια γαλλική κυβερνητική πηγή σημείωσε ότι το τηλεφώνημα του Μακρόν με τον Ρώσο πρόεδρο τον άφησε «σαφώς ανήσυχο».

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι «ακουγόταν σαν μια πολύ βαριά νύξη ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην ανατολική Ουκρανία, αφήνοντας το Κίεβο άθικτο. Αυτή φάνηκε να είναι η ουσία των παρατηρήσεών του».

«Οι δύο πρόεδροι έχουν αναμφίβολα συζητήσει τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων. Ο Πούτιν θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα σχετικά με τα πυρηνικά όπλα», τόνισε η ίδια πηγή στην εφημερίδα.

Πηγή: newsit