Πρ. Παυλόπουλος: Η νέα γενιά να μην επαναλάβει τα δικά μας μεγάλα και επώδυνα λάθη

«Είμαστε όλοι κοντά σε εσάς, στις οικογένειες και στους καθηγητές σας» τόνισε κατά την ομιλία του στο 1ο ΕΠΑΛ Ραφήνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Εδώ, σε ολόκληρη την περιοχή, για εσάς, τις οικογένειές σας και τους καθηγητές σας η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά βαριά και η συγκυρία εξίσου δύσκολη. Στη μνήμη όλων κυριαρχεί η πρωτόγνωρη καταστροφή της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου και, κυρίως, η εκατόμβη των τραγικών θυμάτων της, που χάθηκαν τόσο άδικα» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως είπε, «κάποιος θα μπορούσε εύκολα να σας πει: ξεχάστε τα όλα, κοιτάξτε μόνο μπροστά. Θα σας πω κάτι διαφορετικό: μην ξεχνάτε και μην ξεχάσετε τίποτα από αυτή την τραγωδία. Ας είναι αυτή η διαρκής μνήμη το οφειλόμενο και δίκαιο μνημόσυνο για τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα. Η μνήμη αυτή πρέπει να συμβολίζει διαρκώς και το δίδαγμα για το τι δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά. Επομένως και για το τι πρέπει να κάνει η δική σας γενιά για να μην επαναλάβει τα δικά μας μεγάλα και επώδυνα λάθη. Η μνήμη πρέπει να σας διδάσκει ότι η τραγική δοκιμασία δεν πρέπει να σας καταβάλει. Όλως αντιθέτως πρέπει να χαλυβδώσει τις ψυχικές και διανοητικές δυνάμεις σας και ικανότητες, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις μελλοντικές αντιξοότητες της ζωής. Κλείνω την παρέμβασή μου με τις εξής λέξεις : μνήμη, δύναμη, περίσκεψη, αλλά και αποφασιστικότητα. Είμαστε όλοι κοντά σας, στις οικογένειές σας, στους καθηγητές σας».

Μετά την τελετή του αγιασμού, ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον εκτελεστικό πρόεδρο του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, για την προσφορά του Οργανισμού στις πληγείσες περιοχές, καθώς ανέλαβε την ανακαίνιση δύο σχολικών μονάδων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ραφήνας και του Νέου Βουτζά.

Πηγή: ΑΜΠΕ