Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής σε χώρες της Βαλτικής Θάλασσας

Πρόγραμμα D2D επαγγελματικών επισκέψεων σε τουριστικά γραφεία χωρών της Βαλτικής Θάλασσας πραγματοποίησε ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού (9 – 12.10.17), προκειμένου να ενισχύσει υφιστάμενες συνεργασίες ή να προτείνει νέες σε τουριστικούς επαγγελματίες της Στοκχόλμης και του Τάλλιν.

Παρουσιάζοντας καλοκαιρινές τουριστικές προτάσεις διακοπών αλλά και προγράμματα περιπατητικών και θρησκευτικών περιηγήσεων, οι εκπρόσωποι του φορέα κατάφεραν να κινήσουν το ενδιαφέρον των συνομιλητών και να πετύχουν τη δέσμευση για ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας στο προσεχές μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2016 δύο σουηδικά γραφεία εναλλακτικού τουρισμού πραγματοποιούν 7ημερο πρόγραμμα περιπατητικών και πολιτιστικών περιηγήσεων σε περιοχές της Ολυμπιάδας – Βαρβάρας – Σταγείρων – Ουρανούπολης, ενώ εκπρόσωπος ενός τρίτου γραφείου αναμένεται να επισκεφθεί τον προορισμό την επόμενη Άνοιξη, προκειμένου να εξετάσει την ένταξη στο πρόγραμμά του τοπικών περιπατητικών  δραστηριοτήτων.

Σε ό,τι αφορά την Εσθονία, την οποία ο φορέας προσέγγισε για πρώτη φορά, η προσπάθεια έγκειται στον εμπλουτισμό της προαθωνικής χερσονήσου με νέες τουριστικές αγορές, οι οποίες χρόνο με το χρόνο θα διαφοροποιήσουν την τουριστική ανθρωπογεωγραφία της περιοχής.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Π.Ο.Τ. αναμένεται να υλοποιήσει διαδικτυακή προωθητική καμπάνια, απευθυνόμενη στη σκανδιναβική τουριστική αγορά, ενώ σε συνεργασία με το γραφείο Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας & Βαλτικών Χωρών θα ολοκληρώσει πρωτοβουλίες σχετιζόμενες με την προαναφερόμενη επίσκεψη στην Εσθονία.

«Στόχο μας αποτελεί η παρουσία του προορισμού στο διεθνή τουριστικό χάρτη», αναφέρει σε δήλωσή του Πρόεδρος Δ.Σ. του Π.Ο.Τ. Γιάννης Γερούκης. «Κάθε αναφορά μας σε καταλόγους τουριστικών γραφείων ανά τον κόσμο» λέει «αποτελεί επί μέρους νίκη του τόπου απέναντι στη χρόνια αδιαφορία  και συμβολή στη μεγάλη αλλαγή σκηνικού που πετύχαμε μέσα από την 8χρονη δραστηριοποίησή μας στην περιοχή. Συνεχίζουμε με τόλμη και ευθύνη απέναντι στους ντόπιους επαγγελματίες αλλά και στους τοπικούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, που μας στηρίζουν και μας εμπιστεύονται».