Ψαριανός: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένουν τα μεγάλα αγκάθια

«Παραμένω στο ‘όχι’ στη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, προσθέτοντας ότι το «ναι» στη Συμφωνία «δίνει φιλί ζωής σε αυτή την άθλια κυβέρνηση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Ψαριανός σημείωσε πως ήταν πάντα υπέρ της εθνικής στρατηγικής στο Σκοπιανό, αλλά – όπως είπε –  με τη συγκεκριμένη Συμφωνία δημιουργούνται «μεγάλα χάσματα για το μέλλον» και «παραμένουν τα μεγάλα αγκάθια» όπως η γλώσσα και η ιθαγένεια. «Γιατί η γλώσσα δεν είναι ‘βορειομακεδονική’ αλλά είναι καθαρά μακεδονική;» διερωτήθηκε προσθέτοντας πως αν η Συμφωνία έκανε λόγο για «βορειομακεδονική ιθαγένεια και γλώσσα» θα τη στήριζε.

Ερωτηθείς για τις διαφορετικές τάσεις που επικρατούν στο Ποτάμι σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως «δύο ψηφίζουν ‘ναι’, δύο ‘όχι’ και ένας θα αποφασίσει το απόγευμα» και πρόσθεσε πως «τα κόμματα δεν είναι λόχοι». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισήμανε ότι ο ίδιος θα παραμείνει στο Ποτάμι και συμπλήρωσε πως το κόμμα είναι «απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Για τη στάση των κ. Μαυρωτά και Θεοδωράκη σχολίασε πως «είναι υπέρ της λύσης και πιστεύουν ότι από τη μη λύση αυτή είναι η καλύτερη επιλογή».

Αναφερόμενος στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Σπ. Δανέλλη, ο κ. Ψαριανός είπε ότι ουσιαστικά είχε φύγει νωρίτερα από το Ποτάμι, αλλά η αποχώρησή του δεν είχε επισημοποιηθεί. Εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι «ήταν στρατηγικώς αποφασισμένο από τον ίδιο να συμπορευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για τα συλλαλητήρια είπε πως είναι μέσο πίεσης και διαμαρτυρίας, αλλά υπογράμμισε ότι δεν καθορίζουν την εξωτερική πολιτική. «Τα συλλαλητήρια των Αγανακτισμένων έφεραν στο προσκήνιο τη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση έως σήμερα» κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr