ΠτΔ από Θεσσαλονίκη: Μας εμπνέουν όσοι θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας

Τι είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τη γιορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου

Στην επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τη γιορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου.

 «Ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου γιορτάζουμε και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό, ένα σπουδαίο ορόσημο στην ιστορία του έθνους μας. Η 26η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης όλων εκείνων που, με πίστη στις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας. Το παράδειγμά τους μας εμπνέει πάντα και μας καθοδηγεί. Χρόνια πολλά!», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκτός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο ναό του Αγίου Δημητρίου βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.