“Ρέκβιεμ-Ταξίδι στο Όνειρο” από τους Ονειροπλόους Σημάντρων

Ένα απίστευτα ονειρικό ταξίδι στην Ποίηση και στη Λογοτεχνία, ένα “πάντρεμα” έργων σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και λογοτεχνών με θέμα τον ανθρώπινο πόνο, “ντυμένο” με προσεγμένες επιλογές τραγουδιών προσέφερε η θεατρική ομάδα Σημάντρων “Ονειροπλόοι” με το θεατρικό δρώμενο “Ρέκβιεμ-Ταξίδι στο Όνειρο”.

Με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του ο Γιάννης Βογιατζής, ψυχή της ομάδας, που μας έχει συνηθίσει στις ποιοτικές και επιλεγμένες δουλειές του, κατάφερε σε συνδυασμό με τις πολύ καλές ερμηνείες των ηθοποιών, να κρατήσει το κοινό καθηλωμένο. Όπως αναφέρει και ο ίδιος: “ Οι ηθοποιοί της παράστασης είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι οποίοι δεν έγιναν ξαφνικά ερμηνευτές ποιητικού λόγου, αλλά μέσα από σκληρή δουλειά και κατευθυντήρια υπόδειξη διήλθαν από άλλους δρόμους, σε αυτούς που επέλεξε ένας δημιουργός. Κι αυτός είναι ο σκηνοθέτης που, όπως έλεγε και ο Κουν στους ηθοποιούς του, δίνει υπόσταση στους ρόλους”.

Ένα θεατρικό δρώμενο, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και δημιούργησε την επιθυμία και προσδοκία για επανάληψή του εκτός Σημάντρων, ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους συμπολίτες μας να το απολαύσουν.

“Ήταν όλοι τους υπέροχοι. Μια πραγματικά σπουδαία εμπειρία που αξίζει να τη ζήσεις. Τους το είπα και κατ’ ιδίαν, το επαναλαμβάνω και δημόσια: ήρθε ο καιρός να “πλεύσουν” κι εκτός Σημάντρων, ώστε να δείξουν σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό τη σπουδαία και ποιοτική δουλειά, που κάνουν” δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Μ. Καρράς.