Ρότερνταμ: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά

Απέδωσε την άνετη νίκη του στη θετική νοοτροπία από την έναρξη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 6-4, 6-1 σε μία ώρα και 11 λεπτά τον Ιλια Ιβάσκα, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά «ABN Amro World Tennis-για δεύτερη σερί φορά-, που διεξάγεται στο Ρότερνταμ. 

 Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το επίπεδο που έφτασε όταν κυριάρχησε στο δεύτερο σετ. 
 «Είναι μια συγκεκριμένη ροή στην οποία πρέπει να μπεις και δεν είναι εύκολο να το πετύχεις αυτό», είπε μετά τον αγώνα. «Με επιμονή και προσπάθεια να το πετύχεις με το μυαλό σου, αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που σε βοηθούν να φτάσεις ένα πραγματικά υψηλό επίπεδο έντασης και παιχνιδιού. Σήμερα είχα ευκαιρίες από την αρχή του αγώνα, υπήρξαν μερικά break points, αλλά παρέμεινα ήρεμος και ήξερα ότι αν συνέχιζα με αυτόν τον ρυθμό, θα παρουσιαζόντουσαν μερικές ακόμη ευκαιρίες και τις χειρίστηκα καλύτερα», πρόσθεσε.

 Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδωσε την άνετη νίκη του στη θετική νοοτροπία από την έναρξη. «Είχα μια καλή πρώτη μπάλα, πραγματικά επιθετική και μπόρεσα να μείνω κοντά στη γραμμή, να ασκήσω μεγάλη πίεση από τις πρώτες μπάλες που μου ήρθαν»,συμπλήρωσε.

 Αντίπαλος στον προημιτελικό  θα είναι ο  Αλεξ Ντε Μινόρ (Νο 34 στον κόσμο), ο οποίος απέκλεισε δύσκολα τον Αμερικανό Μακένζι ΜακΝτόναλντ (7-6, 1-6, 6-4). 
 Ο Τσιτσιπάς θα προσπαθήσει να διευρύνει το προβάδισμα 6-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις έναντι του Αυστραλού.
 «Έχει μεγάλη ένταση στο παιχνίδι του, κινείται πολύ καλά, οπότε αυτή θα είναι η απόλυτη πρόκληση εναντίον του», είπε ο Τσιτσιπάς. «Θα προσπαθήσω να δώσω μεγάλη ένταση από την πλευρά μου και να προσεγγίσω αυτόν τον αγώνα με υπομονή επίσης».