Σάκης Αρναούτογλου: Χιονιάς «απειλεί» την Πρωτοχρονιά – Έρχεται ψυχρή εισβολή

Τα Χριστούγεννα θα έχουμε σχεδόν… ανοιξιάτικο καιρό – Ωστόσο, έρχεται κατεβασιά παγερού αέρα από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας

Μια «γεύση» από χειμερινό καιρό πήραμε την Τρίτη (20/12) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μια σταδιακή εξασθένηση το επόμενο 24ωρο. Ωστόσο, μετά από μια τέτοια ψυχρή μάζα, τις νύχτες -που είναι και μεγάλες αυτήν την περίοδο- οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τότε και η υγρασία γίνεται λίγο περισσότερη και αυτή μεταφράζεται σε πάχνη στις περιοχές με θερμοκρασία κάτω από το μηδέν. Οπότε, απαιτείται προσοχή, ειδικά από τους οδηγούς.

Παρόλα αυτά, ο καιρός «μαλακώνει» ξανά όσο πηγαίνουμε προς τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, μέχρι και ανήμερα της 25ης Δεκεμβρίου, το σκηνικό θα θυμίζει ξανά άνοιξη.

Όμως, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε ότι από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και μετά στην κεντρο-νοτιοδυτική Ευρώπη θα υπάρξει νέα αλλαγή του σκηνικού, που ενδέχεται να επηρεάσει και τη χώρα μας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε για μία κατεβασιά παγερού αέρα από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, η οποία θα φέρει παγερό αέρα και χιονοπτώσεις στην κεντρική Ευρώπη, με τάση να πηγαίνει νοτιοανατολικά.

Τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να φτάσουν στις 27 Δεκεμβρίου και θα επηρεάσουν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια Βαλκάνια. Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν πως το σύστημα ίσως επηρεάσει την Ελλάδα από το βράδυ της 27ης προς την 28η Δεκεμβρίου. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει αν τελικά αυτή η ψυχρή εισβολή μπει και στη χώρα μας.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν αυτά τα προγνωστικά στοιχεία, από τις 28 Δεκεμβρίου υπάρχει το ενδεχόμενο να πέσουν χιόνια σε περιοχές της Ελλάδας ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο αυτήν τη στιγμή.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.