Σε δημοπρασία 1.000 αναμνηστικά αντικείμενα διασημοτήτων

Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μάικλ Τζάκσον, αλλά και το αυθεντικό πιστοποιητικό θανάτου του ράπερ Τουπάκ είναι μερικά από τα 1.000 και πλέον αναμνηστικά αντικείμενα διασημοτήτων που διατίθενται προς πώληση στην Αμερική.

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό λόγω του μυστηρίου που περιβάλλει τον θάνατό του», δήλωσε ο Πίτερ Σίγκελ, πρόεδρος του οίκου δημοπρασιών Gotta Have Rock and Roll, παρουσιάζοντας το αυθεντικό πιστοποιητικό θανάτου του Τουπάκ Σακούρ του 1986.

Προς πώληση διατίθενται και αρκετές δεκάδες επιστολές που έγραψε ο Σακούρ ενώ βρισκόταν στη φυλακή προς ένα φίλο του. Οι χειρόγραφοι στίχοι που πωλούνται είναι αυτοί του “Like A Rolling Stone” που πρωτοκυκλοφόρησε ο Ντίλαν τη δεκαετία του 1960 και το “Billie Jean” του Τζάκσον του 1982.

Στα αντικείμενα της δημοπρασίας περιλαμβάνεται ένα ανθρώπινο κρανίο που έχει υπογράψει ο σουρεαλιστής καλλιτέχνης Σαλβαντόρ Νταλί.

«Υπάρχει πολύ ενδιαφέρον για την κουλτούρα της ποπ και ο κόσμος θέλει ένα κομμάτι της, ιδιαίτερα από έναν αγαπημένο καλλιτέχνη», δήλωσε ο Σίγκελ. Οι εκτιμώμενες τιμές των αντικειμένων κυμαίνονται από αρκετές εκατοντάδες δολάρια έως δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Η δημοπρασία θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ