Σε Παλαιοχώρι και Αγ. Νικόλαο οι εμβολιασμοί ηλικίας 60-64

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα Κέντρα Υγείας Παλαιχωρίου και Αγ. Νικολάου από τις 15 Φεβρουαρίου 2021, καθώς μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα για τις ηλικίες 60 – 64. Και μπορεί οι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη και του Δήμου Σιθωνίας να περιορίζουν την ταλαιπωρία της μετακίνησης, αυτή όμως μετακυλίεται στους δημότες Ν. Προποντίδας και Πολυγύρου!

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν δικαιούχοι του εμβολίου στο halkidikinews.gr, όταν μπήκαν στο emvolio.gov.gr να κάνουν αίτηση, τούς έβγαλε μόνο δύο επιλογές: το Κ.Υ. Παλαιοχωρίου και το Κ.Υ. Αγ. Νικολάου. Έτσι για παράδειγμα, ένας κάτοικος του Πολυγύρου θα πρέπει να επιλέξει μέχρι που θα… ταξιδέψει για να κάνει το εμβόλιο.

Την ίδια ώρα, δέχτηκε δεκάδες διαμαρτυρίες και ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς. Με έγγραφό του στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια ο Δήμαρχος Μ. Καρράς ζητεί οι εμβολιασμοί για  covid 19 ηλικίας 60-64 να πραγματοποιούνται σε υγειονομικές μονάδες εντός του Δήμου Ν. Προποντίδας ή πλησίον αυτού. Στο έγγραφό του, που κοινοποιεί στους βουλευτές του νομού, εκφράζει τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Δήμου του, καθώς καλούνται να μεταβούν για να εμβολιαστούν στο Κ.Υ Παλαιοχωρίου ή Αγίου Νικολάου.

“Μπορεί τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας, που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα να ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ωστόσο υπάρχουν κάποιες σημαντικές αντικειμενικές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

1. Η μέγιστη απόσταση από τα όρια του Δήμου μας έως το ΚΥ Αγίου Νικολάου είναι  περίπου 80 χιλιόμετρα και η ελάχιστη 50 χλμ.

2. Η μέγιστη απόσταση από τα όρια του Δήμου μας έως το ΚΥ Παλαιοχωρίου είναι περίπου 100 χιλιόμετρα και η ελάχιστη 70 χλμ.

3. Το οδικό δίκτυο δεν είναι καλό με πολλές στροφές (ορεινό δίκτυο) και για να διανυθούν οι  παραπάνω αποστάσεις απαιτείται πάνω από μία ώρα.

4. Δεν υπάρχει σύνδεση με συγκοινωνία και ο μόνος τρόπος μετάβασης είναι με ιδιωτικό ΙΧ, που δεν το διαθέτουν όλοι.

 5. Κάποιοι εξ’ αυτών έχουν προβλήματα υγείας και η μετακίνησή τους σε τόσο μεγάλες αποστάσεις είναι απαγορευτική.

Σας καλώ να εξετάσετε με προσοχή το θέμα και να ορίσετε ως εμβολιαστικά κέντρα υγειονομικές μονάδες εντός των ορίων του Δήμου μας ή πλησίον αυτού, ώστε να ενθαρρύνουμε και να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας” αναφέρει μεταξύ άλλων στο έγγραφό του ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.