ΣΕΒΤ: Oι βιομηχανίες τροφίμων συνεχίζουν αδιάλειπτα το έργο τους

Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών και το λιανεμπόριο ανταποκρίνονται με επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στην αγορά, επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

 «Η Βιομηχανία μας, το τελευταίο διάστημα, έχει επιδείξει με απαράμιλλο ζήλο την απαραίτητη προσαρμογή στις κρίσιμες και μεταβαλλόμενες συνθήκες που πλήττουν τη χώρα μας. Με συνέπεια και ευθύνη καταβάλουμε καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων μας και να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία», τονίζεται.

Ωστόσο, ο κλάδος όπως σημειώνει ο ΣΕΒΤ, καλείται να αντιμετωπίσει προκλήσεις που σχετίζονται με δυσκολίες:

στις χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες εθνικές και διεθνείς μεταφορές και την ανάγκη διευκόλυνσής τους,

στην προμήθεια πρώτων υλών, υλικών συσκευασίας και υγειονομικού υλικού απαραίτητου για τους εργαζομένους τυ κλάδου,

στη χρηματοοικονομική ροή των επιχειρήσεων και την ανάγκη στήριξης όσων πλήττονται,

στις εξαγωγές του κλάδου,

στον τζίρο, που επηρεάζεται αρνητικά από τη διακοπή τροφοδοσίας σε σημαντικά κανάλια κατανάλωσης (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, κλπ.).

 «Παρόλα αυτά, οι επιχειρήσεις του κλάδου μας συνεχίζουν αδιάλειπτα το έργο τους και είμαστε αισιόδοξοι ότι διατηρώντας παράλληλα ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με την Πολιτεία, με κοινή προσπάθεια, θα εξακολουθήσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των καταναλωτών», επισημαίνεται.