Σκάρλετ Γιόχανσον: Για δεύτερη χρονιά, η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο

Η  Σκάρλετ Γιόχανσον, με κέρδη 56 εκατ. δολάρια από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2019, είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του Χόλυγουντ.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η 34χρονη  Αμερικανίδα ηθοποιός βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων γυναικών ηθοποιών στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes.

Εξαιτίας και της παρουσίας της στην τελευταία ταινία των «Avengers», η Γιόχανσον κέρδισε 16 εκατ. δολάρια περισσότερα από πέρυσι. Παρόλα αυτά όμως, αν προστεθούν στη λίστα και οι άντρες ηθοποιοί, η πρώτη γυναίκα βρίσκεται μόλις στην όγδοη θέση των πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών του πλανήτη.

Επίσης, στη φετινή λίστα με τις πιο καλοπληρωμένες ηθοποιούς του κόσμου για πρώτη φορά συναντάμε τις Ελίζαμπεθ Μος και Μάργκο Ρόμπι, ενώ την επανεμφάνισή τους κάνουν οι Σοφία Βεργκάρα και Ρις Γουίδερσπουν, στη δεύτερη και τρίτη θέση. Αθροιστικά, και οι δέκα κυρίες της λίστας συγκεντρώνουν έσοδα της τάξεως των 314,6 εκατ. δολαρίων, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 69% περισσότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο συνολικό ποσό πέρυσι.

Ωστόσο, και πάλι το συνολικό ποσό των γυναικών είναι πολύ μικρότερο μπροστά σε εκείνο των αντρών συναδέλφων τους, που φτάνει τα 588,3 εκατ. δολάρια. Όλα τα ποσά είναι προ φόρων και αμοιβών για ατζέντηδες, μάνατζερ και δικηγόρους και αφορούν την περίοδο 1 Ιουνίου 2018 έως 1 Ιουνίου 2019.

Η λίστα του Forbes, σε εκατομμύρια δολάρια

1. Σκάρλετ Γιόχανσον– 56 εκατ. δολάρια

2. Σοφία Βεργκάρα – 44,1 εκατ. δολάρια

3. Ρις Γουίδερσπουν – 35 εκατ. δολάρια

4. Νικόλ Κίντμαν – 34 εκατ. δολάρια

5. Τζένιφερ Άνιστον – 28 εκατ. δολάρια

6. Κάλεϊ Κουόκο – 25 εκατ. δολάρια

7. Ελίζαμπεθ Μος – 24 εκατ. δολάρια

8. Μάργκο Ρόμπι – 23,5 εκατ. δολάρια

9. Σαρλίζ Θερόν – 23 εκατ. δολάρια.

10. Έλεν Πομπέο – 22 εκατ. δολάρια

naftemporiki.gr