Σπάει τα «κοντέρ» σήμερα ο ιός: Έχουμε κοντά στα 3.000 νέα κρούσματα

Κοντά στα 3.000 τα νέα κρούσματα της ημέρας, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα

Κοντά στα 3.000 τα κρούσματα θα είναι τα κρούσματα κοωονοϊού, τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν τα σημερινά κρούσματα θα είναι περισσότερα από 3.000, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επεσήμανε πως θα είναι κοντά σε αυτό το νούμερο.

Είπε επίσης ότι έχουμε 150% αύξηση στα κρούσματα και ο μέσος όρος ηλικίας τους έχει πέσει πολύ: «Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε τον μέσο όρο ηλικίας εκτός από τα κρούσματα, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας χθες ήταν 27 και έχει μειωθεί από τα 49».

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κάλεσε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το ξανασκεφτούν και να πάνε να εμβολιαστούν και επίσης ζήτησε από τους πολίτες να φορούν τις μάσκες τους και να μην χαλαρώνουν αφού η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική.

Το τείχος για τον κορωνοϊό 

Την ίδια ώρα, ένα τείχος για τον κορωνοϊό και την μετάλλαξη «Δέλτα» επιχειρεί να ορθώσει η Ελλάδα, με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με το σχέδιο των υποχρεωτικών εμβολιασμών και των μέτρων που θα ισχύουν άμεσα στα καταστήματα της εστίασης και τους κλειστούς χώρους.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, πέντε μεγάλους σταθμούς έθεσε στην πορεία της χώρας μέχρι το φθινόπωρο -μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού- στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας σε προσκλητήριο συστράτευσης κατά της μετάλλαξης Δέλτα πολιτικά κόμματα, Εκκλησία και κοινωνικούς φορείς. Ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε πως η ώρα του μαζικού εμβολιασμού «είναι τώρα», καθώς η χώρα διαθέτει «το απόλυτο όπλο για να σταματήσουμε τον κορωνοϊό εδώ, στο τέταρτο γράμμα του αλφαβήτου». «Ο εμβολιασμός είναι, τώρα, το «κατά κεφαλήν χρέος» της χώρας» επισήμανε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως «στόχος είναι επίλογος της πανδημίας να μη γίνει πρόλογος μιας νέας δοκιμασίας το φθινόπωρο». Με αυτό το απώτατο χρονικό όριο, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για την ανάσχεση του τέταρτου πανδημικού κύματος, το οποίο περνά -για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού- μέσα από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Επισημαίνεται πως περίπου στις 12.30 αναμένονται οι διευκρινήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς. 

Αναλυτικά:

1ος σταθμός: Άμεσα -Υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων (στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, «που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσοι εργαζόμενοι μείνουν ανεμβολίαστοι, θα τίθενται σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.

2ος σταθμός: Κίνητρα εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις

«Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι» εξήγησε ο Πρωθυπουργός, δεδομένου και του έντονου, νεανικού στοιχείου στους στρατεύσιμους που αποτελεί «εύκολο στόχο» για την προσβολή από την μετάλλαξη Δέλτα.

3ος σταθμός: 16 Ιουλίου

Από την Παρασκευή μέχρι τα τέλη Αυγούστου: λειτουργία όλων των κλειστών χώρων μόνο για εμβολιασμένους.

Το μέτρο αφορά:

· κέντρα διασκέδασης

· μπαρ,

· σινεμά και

· θέατρα.

Παράλληλα, όλοι οι χώροι αυτοί θα λειτουργούν με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών.

Ο έλεγχος των εισερχομένων θα γίνεται μέσω της ψηφιακής εφαρμογής που προετοιμάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

4ος σταθμός: 18-20 Ιουλίου

Εκκίνηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για την νέα γενιά (Freedom Pass). Πρόκειται για κίνητρο με στόχο την προσέλευση των νεαρών πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα, κερδίζοντας 150 ευρώ σε υπηρεσίες τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών. Η σχετική πλατφόρμα για την νεολαία αναμένεται να εκκινήσει στις 18 Ιουλίου.

5ος σταθμός: 1η Σεπτεμβρίου

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για υγειονομικούς:

· γιατρούς,

· νοσηλευτές και

· διοικητικό προσωπικό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε «από όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις».

Κυρώσεις και εμπόδια

Διαμηνύοντας παράλληλα ότι «δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες» ο Πρωθυπουργός έθεσε σε πρώτο πλάνο το ζήτημα της ατομικής ευθύνης, ξεκαθαρίζοντας πως «η κυβέρνηση θα υπηρετήσει την προστασία της δημόσιας υγείας με πειθώ και μέτρα».

Η εξειδίκευση των τελευταίων αναμένεται αύριο το πρωί, οπότε οι Υπουργοί Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Βασίλης Κικίλιας και Κυριάκος Πιερρακάκης αντίστοιχα θα παρουσιάσουν το πλαίσιο κινήτρων και κυρώσεων για τις επαγγελματικές ομάδες που εμπλέκονται άμεσα στην πρώτη φάση εμβολιασμού, ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το protothema.gr, όποιος υγειονομικός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν εμβολιασθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και καθίσταται υποχρεωτικό, τότε αρχικά θα λαμβάνει όποιο υπόλοιπο άδειας τυχόν έχει. Αν στο διάστημα αυτής της άδειας δεν προχωρήσει στον εμβολιασμό του, τότε δεν θα επιστρέφει στην εργασία του, αλλά θα μπαίνει υποχρεωτικά σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών.

Παράλληλα στα κίνητρα που μελετά το κυβερνητικό επιτελείο για τους εμβολιασμένους περιλαμβάνονται διευκολύνσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως δωρεάν παρατάσεις και εκπτώσεις στην κάρτα απεριορίστων διαδρομών, ώστε να κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ανεμβολίαστοι πολίτες.

Καλοκαίρι… στην καρέκλα

Ταυτόχρονα, σε άμεση εφαρμογή τίθεται για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πια το μέτρο της λειτουργίας χώρων ψυχαγωγίας αποκλειστικά και μόνο για καθήμενους. Το μέτρο θα αφορά και ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, ενώ αντισταθμιστικά οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να παρατάξουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα.

Εκτός από τις διευκολύνσεις και τα αντίμετρα, ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί» και ενώ ήδη έχουν καταλογιστεί πρόστιμα χιλιάδων ευρώ και ποινές αναστολής λειτουργίας για πρώτους παραβάτες σε όλη τη χώρα.

Helpdesk από την ΚΕΔΕ

Η παρουσίαση του σχεδίου αναχαίτισης του τέταρτου πανδημικού κύματος συνοδεύεται και από τη συνδρομή των κοινωνικών εταίρων, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να αναλαμβάνει πρωτοβουλία στην πανελλαδική εκστρατεία πειθούς. Με σύνθημα «ΚΕ…ΔΕ… μου λες …», Η ΚΕΔΕ προχωρά στην δημιουργία ενός helpdesk με ενημερωτικά στοιχεία, αλλά και άμεση απάντηση ερωτήσεων των πολιτών, ώστε όλοι να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε επίσημη ενημέρωση.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα επικαιροποιούνται σε τακτική βάση τα στοιχεία εμβολιασμού, ώστε στοχευμένα να πραγματοποιούνται όποιες παρεμβάσεις χρειάζεται σε τοπικό επίπεδο, καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, «μόνο τον φόβο έχουμε να φοβηθούμε και πρέπει να τον καταπολεμήσουμε».

Πλατφόρμα και για τους εφήβους

Επεκτείνοντας το δίχτυ προστασίας, στις 15 Ιουλίου ανοίγει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά όσους έχουν γεννηθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2005, ενώ σε μια ακόμη κίνηση ενδυνάμωσης της εμβολιαστικής ροής, καταργείται το πέναλτι των 6 ημερών για όσους έχουν αλλάξει την αρχική ημερομηνία εμβολιασμού τους.

Τα αποτελέσματα από τα rapid test

Συνολικά 51 κρούσματα του κορωνοϊού βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη από τα rapid test Που πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε διάφορα σημεία της πόλης. Τα 51 θετικά τεστ βρέθηκαν σε σύνολο 1.518 τεστ που έγιναν. Αντίστοιχα, στη Χαλκιδική έγιναν 124 τεστ, από τα οποία βρέθηκαν 2 θετικά.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 131 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 64 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 22.633 rapid test και ανευρέθηκαν 643 θετικά (2.84%). Από τις 643 περιπτώσεις, οι 306 αφορούν άνδρες και οι 337 γυναίκες με μέσο όρο ηλικία τα 26.65 έτη.

1. ΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Δ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ

264 rapid test με 14 θετικά (5.3%) αφορούν 9 άνδρες και 5 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 22 έτη

2. ΠΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

721 rapid test με 35 θετικά (4.85%) αφορούν 17 άνδρες και 18 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 20 έτη

3. ΠΕ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

427 rapid test με 28 θετικά (6.56%) αφορούν 12 άνδρες και 16 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 21 έτη

4. ΠΕ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

453 rapid test με 38 θετικά (8.39%) αφορούν 23 άνδρες και 15 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 26 έτη

5. ΠΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

2.236 rapid test με 68 θετικά (3.04%) αφορούν 25 άνδρες και 43 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 23 έτη

6. ΠΕ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: Δ. ΑΛΙΜΟΥ

497 rapid test με 25 θετικά (5.03%) αφορούν 11 άνδρες και 14 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 26 έτη

7. ΠΕ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

377 rapid test με 15 θετικά (3.98%) αφορούν 6 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 23 έτη

8. ΠΕ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: Δ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

492 rapid test με 17 θετικά (3.46%) αφορούν 8 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 33 έτη

9. ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

460 rapid test με 24 θετικά (5.22%) αφορούν 10 άνδρες και 14 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 33 έτη

10. ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

120 rapid test με 7 θετικά (5.83%) αφορούν 3 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 17 έτη

11. ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΑΝΟΡΑΜΑ

55 rapid test με 1 θετικό (1.82%) αφορά 1 άνδρα 69 ετών

12. ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΕΘ

514 rapid test με 10 θετικά (1.95%) αφορούν 2 άνδρες και 8 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 23 έτη

13. ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

239 rapid test με 9 θετικά (3.77%) αφορούν 6 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 24 έτη

14. ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

144 rapid test με 11 θετικά (7.64%) αφορούν 3 άνδρες και 8 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 18 έτη

15. ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ – ΒΑΘΥΛΑΚΟΣ

15 rapid test με 2 θετικά (13.33%) αφορούν 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 51 έτη

16. ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ – ΣΥΚΙΕΣ

89 rapid test με 3 θετικά (3.37%) αφορούν 2 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 41 έτη

17. ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΚΑΛΑΜΑΡΙA

215 rapid test με 4 θετικά (1.86%) αφορούν 1 αγόρι και 3 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 13 έτη

18. ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ

7 αρνητικά rapid test

19. ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΛΙΜAΝΙ

120 rapid test με 4 θετικά (3.33%) αφορούν 2 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 29 έτη

20. ΠΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

83 αρνητικά rapid test

21. ΠΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΚΑΠΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

37 rapid test με 2 θετικά (5.41%) αφορούν 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 29 έτη

22. ΠΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΚΑΠΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

73 rapid test με 1 θετικό (1.37%) αφορά 1 άνδρα 43 έτη

23. ΠΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΙΔΡΥΜΑ ΤΣΩΝΗ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

138 rapid test με 7 θετικά (5.07%) αφορούν 4 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 21 έτη

24. ΠΕ ΑΝΔΡΟΥ: ΧΩΡΑ

26 αρνητικά rapid test

25. ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ, ΝΑΥΠΛΙΟ

85 αρνητικά rapid test

26. ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΑΡΓΟΣ

95 rapid test με 2 θετικά (2.11%) αφορούν 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη

27. ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΒΙ.ΠΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

110 αρνητικά rapid test

28. ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

134 rapid test με 1 θετικό (0.75%) αφορά 1 γυναίκα 32 ετών

29. ΠΕ ΑΡΤΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

287 rapid test με 3 θετικά (1.05%) αφορούν 3 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 18 έτη

30. ΠΕ ΑΧΑΪΑΣ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΙΑΣ

538 rapid test με 18 θετικά (3.35%) αφορούν 9 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 21 έτη

31. ΠΕ ΑΧΑΪΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

197 rapid test με 1 θετικό (0.51%) αφορά 1 γυναίκα 19 ετών

32. ΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΘΕΣΠΙΕΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

15 αρνητικά rapid test

33. ΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΘΗΒΑ

28 αρνητικά rapid test

34. ΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

4 αρνητικά rapid test

35. ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΔΕΣΚΑΤΗ

23 αρνητικά rapid test

36. ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΓΡΕΒEΝΑ

93 rapid test με 7 θετικά (7.53%) αφορούν 4 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 25 έτη

37. ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

98 rapid test με 1 θετικό (1.02%) αφορά 1 γυναίκα 27 ετών

38. ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ: ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ

2 αρνητικά rapid test

39. ΠΕ ΕΒΡΟΥ: ΑΜΟΡΙΟ

17 αρνητικά rapid test

40. ΠΕ ΕΒΡΟΥ: ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

34 αρνητικά rapid test

41. ΠΕ ΕΒΡΟΥ: ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

29 rapid test με 1 θετικό (3.45%) αφορά 1 γυναίκα 19 ετών

42. ΠΕ ΕΒΡΟΥ: ΔΗΜΟΤΙΚO ΘEAΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟYΠΟΛΗΣ

237 rapid test με 1 θετικό (0.42%) αφορά 1 γυναίκα 45 ετών

43. ΠΕ ΕΒΡΟΥ: ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡA ΦΕΡΡΩΝ

13 rapid test με 1 θετικό (7.69%) αφορά 1 γυναίκα 18 ετών

44. ΠΕ ΕΒΡΟΥ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

43 αρνητικά rapid test

45. ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ

57 rapid test με 1 θετικό (1.75%) αφορά 1 άνδρα 34 ετών

46. ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΚΤΕΛ

170 rapid test με 7 θετικά (4.12%) αφορούν 6 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 16 έτη

47. ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

69 rapid test με 1 θετικό (1.45%) αφορά 1 γυναίκα 67 ετών

48. ΠΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΙΚΑ

64 αρνητικά rapid test

49. ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ: ΠΥΡΓΟΣ

139 rapid test με 5 θετικά (3.6%) αφορούν 4 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 18 έτη

50. ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ: ΒΑΡΔΑ

82 αρνητικά rapid test

51. ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

56 rapid test με 1 θετικό (1.79%) αφορά 1 γυναίκα 30 ετών

52. ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΚΑΠΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

64 αρνητικά rapid test

53. ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

60 αρνητικά rapid test

54. ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

50 αρνητικά rapid test

55. ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

588 rapid test με 22 θετικά (3.74%) αφορούν 11 άνδρες και 11 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 19 έτη

56. ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

483 rapid test με 12 θετικά (2.48%) αφορούν 9 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 28 έτη

57. ΠΕ ΘΑΣΟΥ: ΠΡΙΝΟΣ

63 αρνητικά rapid test

58. ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

18 rapid test με 1 θετικό (5.56%) αφορά 1 άνδρα 16 ετών

59. ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”

108 αρνητικά rapid test

60. ΠΕ ΙΚΑΡΙΑΣ: ΕΥΔΗΛΟΣ

88 rapid test με 1 θετικό (1.14%) αφορά 1 γυναίκα 24 ετών

61. ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΡΟΥ

545 rapid test με 15 θετικά (2.75%) αφορούν 5 άνδρες και 10 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 19 έτη

62. ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

280 rapid test με 8 θετικά (2.86%) αφορούν 1 άνδρα και 7 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 20 έτη

63. ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

128 αρνητικά rapid test

64. ΠΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ: ΛΑΚΚΙ, ΛΕΡΟΣ

99 rapid test με 3 θετικά (3.03%) αφορούν 2 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 26 έτη

65. ΠΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ: ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

67 αρνητικά rapid test

66. ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

79 rapid test με 9 θετικά (11.39%) αφορούν 6 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 25 έτη

67. ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

24 αρνητικά rapid test

68. ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ

398 rapid test με 26 θετικά (6.53%) αφορούν 11 άνδρες και 15 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 20 έτη

69. ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ

33 αρνητικά rapid test

70. ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΥΚΝΩΝ

135 αρνητικά rapid test

71. ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΑΧΑΡΑΒΗ

51 rapid test με 2 θετικά (3.92%) αφορούν 1 αγόρι και 1 κορίτσι με διάμεση ηλικία τα 11 έτη

72. ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

351 rapid test με 2 θετικά (0.57%) αφορούν 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 16 έτη

73. ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΚΟΜΒΟΣ ΜΕΣΟΓΓΗΣ-ΜΩΡΑΙΤΙΚΩΝ

13 αρνητικά rapid test

74. ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ: ΠΛ. ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ

114 rapid test με 3 θετικά (2.63%) αφορούν 1 άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 21 έτη

75. ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ: ΚΙΛΚΙΣ

62 αρνητικά rapid test

76. ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ: ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ

16 αρνητικά rapid test

77. ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ: ΜΙΚΡΟΚΑΜΠΟΣ

10 αρνητικά rapid test

78. ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

145 rapid test με 8 θετικά (5.52%) αφορούν 5 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 25 έτη

79. ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΚΟΖΑΝΗ

184 rapid test με 2 θετικά (1.09%) αφορούν 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 15 έτη

80. ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΗΣ

47 αρνητικά rapid test

81. ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

83 rapid test με 2 θετικά (2.41%) αφορούν 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 32 έτη

82. ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

167 rapid test με 4 θετικά (2.4%) αφορούν 4 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 17 έτη

83. ΠΕ ΚΩ: ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΩΡΕΣ

100 rapid test με 2 θετικά (2%) αφορούν 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 25 έτη

84. ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: ΣΠΑΡΤΗ

125 rapid test με 1 θετικό (0.8%) αφορά 1 άνδρα 26 ετών

85. ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑ

417 rapid test με 13 θετικά (3.12%) αφορούν 4 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 25 έτη

86. ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

61 αρνητικά rapid test

87. ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ

88 rapid test με 1 θετικό (1.14%) αφορά 1 αγόρι 12 ετών

88. ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΣΕ

202 rapid test με 4 θετικά (1.98%) αφορούν 2 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 43 έτη

89. ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑ

269 rapid test με 2 θετικά (0.74%) αφορούν 1 αγόρι και 1 κορίτσι με διάμεση ηλικία τα 12 έτη

90. ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

6 αρνητικά rapid test

91. ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΤΥΡΝΑΒΟΣ

22 αρνητικά rapid test

92. ΠΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

146 rapid test με 1 θετικό (0.68%) αφορά 1 γυναίκα 66 ετών

93. ΠΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

57 αρνητικά rapid test

94. ΠΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: ΛΕΥΚΑΔΑΣ

69 αρνητικά rapid test

95. ΠΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: ΑΝΩ ΒΟΛΟΣ

129 rapid test με 3 θετικά (2.33%) αφορούν 2 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 21 έτη

96. ΠΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

200 rapid test με 10 θετικά (5%) αφορούν 5 άνδρες και 5 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 25 έτη

97. ΠΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ

307 rapid test με 12 θετικά (3.91%) αφορούν 5 άνδρες και 7 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 19 έτη

98. ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ

566 rapid test με 7 θετικά (1.24%) αφορούν 6 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 18 έτη

99. ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΜΕΛΙΓΑΛΑ

44 αρνητικά rapid test

100. ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ

5 αρνητικά rapid test

101. ΠΕ ΝΑΞΟΥ: ΧΩΡΑ

98 rapid test με 2 θετικά (2.04%) αφορούν 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 21 έτη

102. ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ

115 rapid test με 2 θετικά (1.74%) αφορούν 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 28 έτη

103. ΠΕ ΠΑΡΟΥ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

210 rapid test με 7 θετικά (3.33%) αφορούν 3 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 18 έτη

104. ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

208 rapid test με 1 θετικό (0.48%) αφορά 1 γυναίκα 55 ετών

105. ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: DRIVE THROUGH ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ

174 rapid test με 4 θετικά (2.3%) αφορούν 1 άνδρα και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 27 έτη

106. ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

108 rapid test με 1 θετικό (0.93%) αφορά 1 άνδρα 22 ετών

107. ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

232 rapid test με 6 θετικά (2.59%) αφορούν 4 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 24 έτη

108. ΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

434 rapid test με 26 θετικά (5.99%) αφορούν 10 άνδρες και 16 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 22 έτη

109. ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ

94 αρνητικά rapid test

110. ΠΕ ΡΟΔΟΥ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ

91 rapid test με 1 θετικό (1.1%) αφορά 1 άνδρα 36 ετών

111. ΠΕ ΣΑΜΟΥ: ΒΑΘΥ

223 αρνητικά rapid test

112. ΠΕ ΣΑΜΟΥ: ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

78 αρνητικά rapid test

113. ΠΕ ΣΑΜΟΥ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ

21 αρνητικά rapid test

114. ΠΕ ΣΕΡΡΩΝ: ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ

167 rapid test με 9 θετικά (5.39%) αφορούν 5 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 33 έτη

115. ΠΕ ΣΠΟΡΑΔΩΝ: ΛΙΜΑΝΙ ΣΚΙΑΘΟΥ

69 αρνητικά rapid test

116. ΠΕ ΣΥΡΟΥ: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ

127 rapid test με 1 θετικό (0.79%) αφορά 1 γυναίκα 16 ετών

117. ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΚΕΝΤΡΙΚH ΠΛΑΤΕIΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

134 αρνητικά rapid test

118. ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΠAΡΚΟ ΚΟΥΡΣΟΥΜ ΤΖΑΜI,ΤΡΙΚΑΛΑ

130 rapid test με 1 θετικό (0.77%) αφορά 1 άνδρα 18 ετών

119. ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΠΛΑΤΕIΑ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟΥ,ΤΡΙΚΑΛΑ

277 αρνητικά rapid test

120. ΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: DRIVE THROUGH ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-RAPID

59 rapid test με 1 θετικό (1.69%) αφορά 1 άνδρα 19 ετών

121. ΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: DRIVE THROUGH ΛΑΜΙΑ

283 rapid test με 7 θετικά (2.47%) αφορούν 4 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 17 έτη

122. ΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

27 αρνητικά rapid test

123. ΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΛΑΜΙΑ

162 αρνητικά rapid test

124. ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΦΛΩΡΙΝΑ

111 rapid test με 2 θετικά (1.8%) αφορούν 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 33 έτη

125. ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

94 αρνητικά rapid test

126. ΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

72 αρνητικά rapid test

127. ΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΔΕΣΦΙΝΑ

24 αρνητικά rapid test

128. ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΑ

69 rapid test με 2 θετικά (2.9%) αφορούν 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 34 έτη

129. ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

55 αρνητικά rapid test

130. ΠΕ ΧΑΝΙΩΝ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

576 rapid test με 16 θετικά (2.78%) αφορούν 9 αγόρια και 7 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 11 έτη

131. ΠΕ ΧΙΟΥ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

224 rapid test με 2 θετικά (0.89%) αφορούν 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη