Σπάνιο φαινόμενο σε δρόμο της Ελλάδας

– Τα ΙΧ κυλούν στην ανηφόρα

Ένας δρόμος στη Λεπτοκαρυά Πιερίας έχει γίνει αντικείμενο μελέτης και συζήτησης καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποδίδουν στη… μεταφυσική ένα φαινόμενο που κάνει τα αυτοκίνητα να κυλούν στην ανηφόρα και να επιβραδύνουν στην κατηφόρα.

Μια πινακίδα λίγο έξω από την Λεπτοκαρυά Πιερίας οδηγεί στο «Μαγνητικό Πεδίο», σε μια ορεινή περιοχή όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει ένα ανεξήγητο, τουλάχιστον για κάποιους, φαινόμενο.

Το φαινόμενο θυμίζει εκείνο του όρους της Πεντέλης στην Αττική. Ένας δρόμος που δια γυμνού οφθαλμού μοιάζει να διαθέτει ανηφορική κλίση, κάνει τα αντικείμενα να κυλούν λες και πρόκειται για κατηφόρα.

Είτε πρόκειται για αυτοκίνητο, είτε για μοτοσικλέτα, κυλούν ελεύθερα στην ανηφόρα και επιβραδύνουν ή ακινητοποιούνται στην κατηφόρα.

Παρά τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί, λοιπόν, για τον συγκεκριμένο δρόμο, πιθανότητες να πρόκειται για μια οφθαλμαπάτη είναι συντριπτικά υψηλότερες από εκείνες που θέλουν την… αντιστροφή των βαρυτικών κανόνων να οφείλεται σε ένα ανεξήγητο φαινόμενο.

Όπως και να έχει η δημιουργία ενός νέου video αφιερωμένο στον συγκεκριμένο δρόμο αποτέλεσε και για εμάς την αφορμή ώστε να αναδείξουμε ένα ακόμα… ανεξήγητο φαινόμενο της ελληνικής ασφάλτου.

Πηγή: carandmoto.gr