Σπίτι σε αδέσποτα γατάκια βρήκε το πρόγραμμα αναδοχής του δήμου Ν. Προποντίδας

Εφτά συνολικά αδέσποτες γάτες έχουν πλέον το δικό τους σπίτι μέσω της αναδοχής αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου Ν. Προποντίδας. Η κα Μαρία Τρακατέλη από τα Ν. Μουδανιά, ανέλαβε στο εξής να φροντίζει τέσσερις από αυτές, ενώ ο κ. Μιχάλης Γκαγκίδης προχώρησε όλη την προβλεπόμενη διαδικασία και υιοθέτησε τρεις αδέσποτες γάτες.

Ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς, ευχαριστεί τους δημότες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ευζωίας των τετράποδων καθώς και στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων που διαβιούν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου, όπως τονίζει.

Τι είναι η αναδοχή;

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να γίνετε ανάδοχος ενός ζώου συντροφιάς μέσω της υπηρεσίας διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου;

Ο Δήμος σε αυτή την περίπτωση αναλαμβάνει την παροχή ειδών και υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα: τροφή, ιατρική και φαρμακευτική αγωγή, αποπαρασίτωση, προώθηση υιοθεσίας κλπ.

Ο ανάδοχος αναλαμβάνει την υποχρέωση:

– Να μεριμνά για την ιατροφαρμακευτική φροντίδα σύμφωνα με τις οδηγίες του εκάστοτε συνεργαζόμενου με τον Δήμο κτηνιάτρου.

– Να τηρεί τους κανόνες ευζωίας του ζώου, παρέχοντας του υγιεινό και ασφαλές κατάλυμα και καθημερινή άσκηση. Δεν επιτρέπεται το ζώο να διαβιεί μόνιμα σε μπαλκόνι ή σε άλλους περιορισμένους χώρους και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται δέσιμο ή άλλος περιορισμός της φυσικής του κίνησης.

– Να τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον ν.4830/2021 και τη διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: “ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΔΟΧΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ” (Αριθμός Εγκυκλίου: 29, Α.Π.:1012/05.01.2023).

 Αν ενδιαφέρεστε να προσφέρετε σπίτι σε κάποιο ή κάποια αδεσποτάκια και πολύ αγάπη, επικοινωνήστε με το: τηλ. 23733 50204.